Υλικά
- 1 κουτί κανελόνια
-½ κιλό σπανάκι
- 120 γρ. ξερό κρεμμύδι
- 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 100 γρ. γραβιέρα
- 250 γρ. ανθότυρο
- 100 γρ. πάριζα
- 100 γρ. γαλοπούλα
- 100 ml κρασί λευκό
- 2 φάκελοι Μπεσαμέλ
- 1.500 ml γάλα
Διαδικασία
*Σοτάρετε τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο στο ελαιόλαδο,
σβήνετε με κρασί και αλατοπιπερώνετε.
*Αφού πιει όλα τα νερά ρίχνετε και το σπανάκι και συνεχίζετε το ψήσιμο
μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
*Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της Μπεσαμέλ.
*Γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα και τα τοποθετείτε σε
βουτυρωμένο πυρέξ.
*Γεμίζετε τα ¾ του πυρέξ με 500 ml γάλα.
*Φτιάχνετε τη Μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας,
προσθέτετε 1.000 ml γάλα και την απλώνετε πάνω από τα κανελόνια. *Πασπαλίζετε με λίγο τυρί τριμμένο.
*Τέλος, ψήνετε στους 200 με αέρα για 30΄και στους 250 για 15-30΄
μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
http://www.gastronomos.gr/gr/BB
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου