Σελίδες

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

...γκάφα η χιονόπτωση στο Λιβάδι Ελασσόνας...Λάρισα: Έριξε χιόνι στο Λιβάδι Ελασσόνας

Πρωτοφανές: Χιονίζει καλοκαιριάτικα στην Ελασσόνα! - Τι συμβαίνει με τον καιρό;
http://ellinikahoaxes.gr/2018/06/26/chionise-sto-livadi/ ---->
Οι κάτοικοι έκπληκτοι κοιτούσαν το φαινόμενο που παραπέμπει σε χειμώνα 
εν μέσω καλοκαιριού. Κάποιοι έλεγαν πως τέτοια εποχή δεν έχει ξαναπέσει 
χιόνι στο νομό της Λάρισας.
Λάρισα: Έριξε χιόνι στο Λιβάδι Ελασσόνας

Τα πρώτα προβλήματα στη Λάρισα από τη βροχή
Προβλήματα άρχισαν να δημιουργούνται από την κακοκαιρία στα παράλια του δήμου Αγιάς στη Λάρισα, καθώς η έντονη βροχόπτωση έχει αρχίσει και δημιουργεί πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Λέτσιος τόνισε πως ο όγκος του νερού τις τελευταίες ώρες είναι μεγάλος, δημιουργώντας προβλήματα στον παραλιακό δρόμο. Όπως σημείωσε ο κ. Λέτσιος, τα μηχανήματα του δήμου αυτή την ώρα επιχειρούν ώστε να ανοίξουν διόδους και να περιορίσουν τα νερά των ρεμάτων, όμως η ποσότητα του νερού είναι μεγάλη.

Με θερμοκρασία μόλις στους 18 βαθμούς Κελσίου και συνεχή βροχόπτωση από τα ξημερώματα, η Λάρισα θυμίζει… Λονδίνο, παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε στο τέλος του Ιουνίου. Το κέντρο της πόλης άδειο, αφού οι περισσότεροι έχουν αποφύγει τις άσκοπες μετακινήσεις λόγω της κακοκαιρίας.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων η βροχόπτωση στη Λάρισα θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και το βράδυ, ενώ αντίστοιχα φαινόμενα αναμένονται και αύριο Τετάρτη. Βελτίωση περιμένουμε από την Πέμπτη, ενώ σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας και επαναφορά σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, από την Παρασκευή.

http://www.pronews.gr/perivallon/kairos/695550_protofanes
----------------->

[...]
Εμφανίστηκαν δημοσιεύσεις σε ενημερωτικές ιστοσελίδες και blogs που αναφέρουν ότι το πρωί (26/6/2018) χιόνισε στο Λιβάδι Ελασσόνας. Όμως η χιονόπτωση ήταν μια φάρσα. 
Δεν ήταν λίγες οι ιστοσελίδες που «την πάτησαν»: larissanet.gronlarissa.grnewsit.grpronews.grfanpage.grreader.grmadata.grstratiotikos.graixmi-news.grrpn.gr,
e-koufalia.grprlogos.grcrete-news.grnow24.grpagasitikosnews.comlife-events.grempisteutiko.grsentranews.grkalabakacity.gr κτλ
Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας, Γεώργιο Γκατζούνη και αφού του εξηγήσαμε το λόγο της επικοινωνίας μας, έβαλε τα γέλια. «Όχι δεν χιόνισε στο Λιβάδι. Τι να σας πω; Ο καθένας ανεβάζει ότι θέλει στο διαδίκτυο. Αν δείτε τις σημερινές εικόνες, δεν έχουν καμιά σχέση με την εικόνα που δημοσίευσαν. Παραπλανούν τον κόσμο και κανονικά θα έπρεπε να επεμβαίνει η δικαιοσύνη.»
Η φάρσα ξεκίνησε από μια σελίδα του facebook, την Πρωινη Εφημεριδα Λιβαδιου που ανέβασε ένα παλιό βίντεο με τον ισχυρισμό «ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ, ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΤΩΡΑ» Γρήγορα ο ψευδής ισχυρισμός αναδημοσιεύτηκε από ενημερωτικές ιστοσελίδες της Λάρισας. Από εκεί και μετά διαδόθηκε μέχρι και σε μεγάλες ενημερωτικές ιστοσελίδες.[...] http://ellinikahoaxes.gr/2018/06/26/chionise-sto-livadi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου