Σελίδες

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Πίτσα με κολοκυθάκια και πιπεριές


Υλικά
- 1 λεπτή ζύμη για πίτσα ή έτοιμη νωπή ζύμη για πίτσα του εμπορίου
- 3 μέτρια κολοκύθια, κομμένα σε κύβους, περίπου 2 - 3 εκ.
- 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά, καθαρισμένη από κοτσάνι και σπόρια, 

σε μπαστουνάκια
- το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 3 μέτριες, ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες στο μούλτι
- τα φύλλα από 2 - 3 κλωνάρια δυόσμου, ψιλοκομμένα
- τα φύλλα από 2 - 3 κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 150 γρ. φέτα, της αρεσκείας μας, χοντροθρυμματισμένη
- 70 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
*Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 30 ml από το ελαιόλαδο σε 

δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, αλάτι, 
φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, 
μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να «δέσει» η σάλτσα. *Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το δυόσμο και το μαϊντανό, 
ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη. 
*Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C (προτιμότερο στη λειτουργία 
του αέρα). 
*Ανοίγουμε το ζυμάρι σε διάμετρο περίπου 38 εκ. 
*Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί (ειδικό για πίτσα ή τη λαμαρίνα του φούρνου) 
ή το καλύπτουμε με λαδόχαρτο και απλώνουμε πάνω του τη ζύμη. 
*Απλώνουμε ομοιόμορφα τη σάλτσα ντομάτας με τη ράχη ενός κουταλιού. 
*Από πάνω στρώνουμε τα κολοκύθια, την πιπεριά, το φρέσκο κρεμμύδι και σκορπίζουμε το τυρί. 
*Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε στη χαμηλότερη θέση 
του φούρνου, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα κολοκύθια, 
να λιώσει ελαφρώς η φέτα και να ροδίσει η ζύμη και από κάτω. 
*Ελέγχουμε ανασηκώνοντας προσεκτικά μια άκρη της. 
*Ξεφουρνίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια.
http://www.gastronomos.gr/gr/%CF%8382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου