Σελίδες

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

...Μαζική Ανοικτή Εκπαίδευση ΠΑΙΔΙΩΝ στην Αναζωογόνηση...στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Φωτογραφία του χρήστη KIDS SAVE LIVES - Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές.
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ/SNF) μας καλωσορίζει και φέτος στη μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού, σε μια γιορτή για όλη την πόλη και για κάθε κάτοικο και επισκέπτη της.
Μέσα από τις ανοιχτές εκδηλώσεις του Summer Nostos Festival (SNFestival), το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επιστρέφει για τέταρτο καλοκαίρι, ως οικοδεσπότης, διοργανωτής και αποκλειστικός δωρητής, για μία μόνο εβδομάδα το χρόνο, στο σπίτι που δημιούργησε για όλο τον κόσμο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Η υλοποίηση του SNFestival πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΚΠΙΣΝ ΑΕ.
Η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και ο Ανθρωπιστικός Οργανισμός KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», υλοποιούν την 

Κυριακή 24.6.2018 από τις 18:00 έως τις 20:30 στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ, το εγκεκριμένο από το ΥΠΠΕΘ Εθνικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μαθητών Σχολικής ηλικίας και Εκπαιδευτικών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση στα Ελληνικά σχολεία, συμμετέχουν για δεύτερη συνεχή χρονιά στο φεστιβάλ με πληθώρα πιστοποιημένων εκπαιδευτών και εκπαιδευτικών υλικών, έχοντας ως αποκλειστικό στόχο να εκπαιδεύσουν εθελοντικά 100άδες μαθητές σχολικής ηλικίας αλλά και γονείς.
Φωτογραφία του χρήστη KIDS SAVE LIVES - Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές.
Τα παιδιά μπορούν να μάθουν πρώτες βοήθειες;
Η απάντηση είναι ναι!
Τα παιδιά είναι συχνά παρόντα σε επείγουσες καταστάσεις για την ζωή και αν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένα, μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικά με τους ενήλικες στη διάσωση μίας ζωής.
Το 90% τον παιδιών σχολικής ηλικίας αναφέρουν μετά από έρευνα, πως θα ήθελαν να ξέρουν πώς να ανταποκριθούν σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Άλλωστε, το σχολικό περιβάλλον είναι το ιδανικό περιβάλλον, καθώς εκεί η μάθηση είναι η κύρια δραστηριότητα. Οι δεξιότητες που αποκτώνται αυξάνουν την αυτοεκτίμηση των μαθητών, το αίσθημα προσωπικής ευθύνης, καθώς και την έννοια του προσωπικού καθήκοντος στην κοινωνία.
Οι δεξιότητες της βασικής υποστήριξης της ζωής είναι απλές, διασκεδαστικές, εύκολες στη διδασκαλία και τη μάθηση, και με μόλις τρεις ώρες της σχολικής τους ζωής, τα παιδιά μπορούν να διδαχθούν τις βασικές δεξιότητες που χρειάζονται για να σώσουν μια ζωή!
Το Kids Save Lives, είναι ένα προτεινόμενο πρόγραμμα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC), εγκεκριμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) και έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει όλα τα παιδιά του κόσμου στις πρώτες βοήθειες. Η διδασκαλία των παιδιών στα Ελληνικά σχολεία αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για την εκπαίδευση ενός μεγάλου πληθυσμού, ώστε στο μέλλον να υπάρξει ένα μεγαλύτερο δίκτυο ενήλικων διασωστών.

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ
Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας
Ανθρωπιστικός Οργανισμός KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές
THN ΚΥΡΙΑΚΗ, ας είμαστε ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ 
500-1000 παιδιά και γονείς [δωρεάν εκπαίδευση]
45 Εκπαιδευτές του
 ERC - European Resuscitation Council
5 Εκπαιδευτικοί σταθμοί 
Αποκλειστικός δωρητής [SNF]
...μια φανταστική ημέρα που θα σημάνει το τέλος της φετινής σχολικής περιόδου, 
μια υπέροχη χρονιά όπου καταφέραμε να εκπαιδεύσουμε πάνω από 12.000 μαθητές άνω των 10 ετών στην αναζωογόνηση σε σχολεία όλης της Χώρας
 


https://www.kidssavelives.gr/summer-nostos-festival-%CEB9/
KIDS SAVE LIVES - Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές
http://www.kidssavelives.gr/category/kids/

Φωτογραφία του χρήστη KIDS SAVE LIVES - Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου