Σελίδες

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

...έφυγε μόνη και όχι μόνο...αυτή η μοναξιά την ακολούθησε ως το τέλος!!!!

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για σαπφώ νοταρά
Στα γυρίσματα της ταινίας «Κυριακάτικο Ξύπνημα», γνωρίζεται με τον 
Γιάννη Τσαρούχη, την ερωτεύεται και της ζητά να κάνουν μαζί ένα παιδί, 
«άντε στο διάβολο Γιάννη» του απαντά εκείνη θεωρώντας ότι τον έβαλαν 
να της κάνει πλάκα οι Χορν και Λαμπέτη.
 
Όταν μετά από 30 χρόνια ξανασυναντήθηκαν θυμήθηκαν το περιστατικό και 
ο Τσαρούχης επέμεινε ότι η πρότασή του ήταν αληθινή, η Σαπφώ κατέρρευσε, άλλη μια ευκαιρία στην ζωή της που πήγε χαμένη....η Σαπφώ του είπε με την βραχνή δυνατή φωνή της : "έπρεπε κύριε, να επιμένετε"
Δεν χαριζόταν σε κανέναν, σε ένα σερβιτόρο που ενώ την σερβίριζε, γελούσε, του λέει με την χαρακτηριστική φωνή της : Τι γελάς βρε! Εδώ δεν είναι θέατρο, δεν είμαι ρόλος. Εδώ είμαι η κυρία Νοταρά! Αν σε συναντήσω εγώ στην Πανεπιστημίου, και σε αναγνωρίσω, θέλεις να σου πω "μικρέ, φέρε μου γρήγορα ένα ποτήρι νερό"
Η ενασχόληση της με τον βελονισμό ως εναλλακτική μορφή θεραπείας για τις αρρώστιες της και η έφεση της στην καφεμαντεία και την χαρτομαντεία, οδήγησαν πολλούς στο να τη βλέπουν ως απόκοσμη γυναίκα, απομονωμένη μάγισσα, μεταφυσικό ον! 
Την Σαπφω Νοταρά , περασμένης ηλικίας πλέον, την πήρε τηλέφωνο βράδυ σπίτι της, ενώ ο ίδιος ήταν με παρέα στην Φωκίωνος Νέγρη, μάλλον, ο Κώστας Ταχτσής, να της κάνει πλάκα. "Σαπφώ, είμαι ο Χάρος και ήρθα να σε πάρω " της λέει...και η Νοταρά του απάντησε "Δεν ξέρω ποιός είσαι, αλλά Χάρο πούστη, πρώτη φορά ακούω" (από διήγηση του Αλέκου Τζανετάκου)
....στις 11 Ιουνίου του 1985, έφυγε, μόνη σε διαμέρισμα στην πλατεία Κουμουνδούρου, το ενοίκιο του οποίου πλήρωνε κάποιος άγνωστος σε αυτήν θαυμαστής της. Τη βρήκαν δύο ημέρες αργότερα σε κατάσταση αποσύνθεσης όταν την αναζήτησε ο ιδιοκτήτης από παρακείμενο πατσατζίδικο που συνήθιζε 
να πηγαίνει!.
Ήταν σπουδαίος άνθρωπος...καλλιεργημένη και πολυτάλαντη...
Άδικος ο τρόπος που μας άφησε κι έφυγε χωρίς να μας το πει με τη βροντερή φωνή της...
~*~
Μία σπάνια και σχεδόν άγνωστη φωτογραφία τις Σαπφώς Νοταρά 
με τον Μάνο Χατζηδάκη.
Η πολύχρονη φιλία τους ήταν πρότυπο ενώ ο Μάνος συνήθιζε να αλλάζει 
την φωνή του και να τις κάνει μεταμεσονύχτιες τηλεφωνικές φάρσες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου