Υλικά
-700 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου, φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
- 100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- 2 κουτ. σούπας νιφάδες βρόμης
- 1 κουτ. σούπας γλυκιά πάπρικα
- αλάτι
- 40 ml ελαιόλαδο, για το άλειμμα
Για τα φασολάκια
- 400 γρ. φασολάκια μπαρμπούνια, κατεψυγμένα (αν έχουμε χρόνο για καθάρισμα, προτιμούμε τα φρέσκα, που είναι και στην εποχή τους)
- 20 ντοματίνια, καλά πλυμένα
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαρμυρισμένη και καλά στραγγισμένη
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
*Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε τις νιφάδες βρόμης με 2 κουτ. σούπας από
την τριμμένη φρυγανιά και το αφήνουμε στην άκρη.
*Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στη λειτουργία του αέρα και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
*Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ψάρι, αλατοπίπερο και νερό τόσο ώστε
να το καλύπτει και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
*Το στραγγίζουμε και το χοντροθρυμματίζουμε με τα δάχτυλά μας σε ένα
βαθύ μπολ.
*Προσθέτουμε την υπόλοιπη φρυγανιά και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
*Λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας και πλάθουμε 6 μπιφτέκια.
*Τα «περνάμε» από το μείγμα βρόμης και φρυγανιάς να καλυφτούν καλά και τινάζουμε να φύγει το περιττό. *Τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Φασολάκια σαλάτα:
Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα φασολάκια για 6 - 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά να παραμείνουν τραγανά. Τα στραγγίζουμε, τα αδειάζουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και συνοδεύουμε τα ψαρομπιφτέκια.
- Στο ποτήρι μας μια Μαλαγουζιά, ένα Traminer, ένα Sauvignon Blanc.
-700 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου, φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
- 100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- 2 κουτ. σούπας νιφάδες βρόμης
- 1 κουτ. σούπας γλυκιά πάπρικα
- αλάτι
- 40 ml ελαιόλαδο, για το άλειμμα
Για τα φασολάκια
- 400 γρ. φασολάκια μπαρμπούνια, κατεψυγμένα (αν έχουμε χρόνο για καθάρισμα, προτιμούμε τα φρέσκα, που είναι και στην εποχή τους)
- 20 ντοματίνια, καλά πλυμένα
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαρμυρισμένη και καλά στραγγισμένη
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
*Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε τις νιφάδες βρόμης με 2 κουτ. σούπας από
την τριμμένη φρυγανιά και το αφήνουμε στην άκρη.
*Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στη λειτουργία του αέρα και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
*Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ψάρι, αλατοπίπερο και νερό τόσο ώστε
να το καλύπτει και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
*Το στραγγίζουμε και το χοντροθρυμματίζουμε με τα δάχτυλά μας σε ένα
βαθύ μπολ.
*Προσθέτουμε την υπόλοιπη φρυγανιά και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
*Λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας και πλάθουμε 6 μπιφτέκια.
*Τα «περνάμε» από το μείγμα βρόμης και φρυγανιάς να καλυφτούν καλά και τινάζουμε να φύγει το περιττό. *Τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Φασολάκια σαλάτα:
Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα φασολάκια για 6 - 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά να παραμείνουν τραγανά. Τα στραγγίζουμε, τα αδειάζουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και συνοδεύουμε τα ψαρομπιφτέκια.
- Στο ποτήρι μας μια Μαλαγουζιά, ένα Traminer, ένα Sauvignon Blanc.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου