Σελίδες

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Galette με φέτα, ντομάτα και ελιές



ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
- 230 γρ. βούτυρο ανάλατο κομμένο σε κύβους, παγωμένο

- 260 γρ. αλεύρι (γιά όλες τις χρήσεις)
- 1 κ.γ. αλάτι χοντρό
- 1 κ.σ. μηλόξυδο
- 75 ml γάλα
Για τη γέμιση
- 300 γρ. φέτα
- Πιπέρι
- 2 ντομάτες
- 15 ελιές καλαμών
- Ρίγανη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
Πράσινη σαλάτα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΣΕΚΕΥΗΣ
Για τη ζύμη
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το βούτυρο και ζυμώνουμε. 
- Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και το ξύδι και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Μόλις δέσει η ζύμη, την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα στο ψυγείο.
Για την γέμιση
Καθαρίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε. Σε ένα μπολ, θρυμματίζουμε τη φέτα, ρίχνουμε τις μισές ελιές και τη ρίγανη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το 1/3 από τις ντομάτες και ανακατεύουμε λίγο πιπέρι και λάδι.
Αποτέλεσμα εικόνας για galette με φετα
Για τη συναρμολόγηση
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και στη συνέχεια το τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, ρίχνουμε όλη τη γέμιση στο κέντρο και την απλώνουμε σε κυκλικό σχήμα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ντομάτα και τις υπόλοιπες ελιές, λίγη ρίγανη και διπλώνουμε περιμετρικά τις άκρες του φύλλου. Στο τέλος, ρίχνουμε ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35-40'.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα στην οποία έχουμε ρίξει βαλσαμικό ξύδι, αλάτι και πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου