Υλικά (για δύο άτομα):
- 2 μέτρια κολοκυθάκια
- 2 καρότα
- 2-3 φλυτζάνια γλυκές ντομάτες
- 1 αβοκάντο
- 1-2 κουταλάκια βασιλικός
- 1-2 κουταλάκια αποξηραμένη ρίγανη
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλυτζάνι καρύδια
- Αλάτι Πιπέρι
Για τη γαρνιτούρα
- 1 φλυτζάνι ωμό αρακά
- 1 κουταλιά βρασμένο καλαμπόκι
- Μερικά φύτραΟδηγίες:
Ξεφλουδίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στον τρίφτη
στην πλάγια εγκοπή ώστε να γίνει λεπτές φετούλες.
Αν δεν βολεύει ο τρίφτης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κόφτη
για τα φασολάκια.
- Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά στο μπλέντερ
-εκτός από το καλαμπόκι, τα φύτρα & τον αρακά- , προσθέτοντας όσο
νερό θέλουμε ώστε να έχουμε τη υφή και πυκνότητα που θέλουμε.
- Στη συνέχεια περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω στα κολοκυθάκια.
Από πάνω στολίζουμε με το καλαμπόκι και τον αρακά, ενώ γύρω γύρω
στη πιατέλα μπορούμε να γαρνίρουμε με τα φύτρα.
*εμπνευσμένη από τη συνταγή της mazikeen στο www.veganforum.gr
/vegansintages.blogspot.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου