Σελίδες

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Gazpacho - κρύα σούπα από την Ισπανία..."ομοφαγικό"....



Υλικά  
- 5 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες 
- 2 μέτρια αγγούρια, ξεφλουδισμένα και κομμένα 

- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
- 1 μέτρια πράσινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη 
- 2 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο 
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ 
- ¼ φλιτζάνι ξύδι από κόκκινο κρασί 
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 
- 4 φλιτζάνια κρύο νερό 
- 4 κουτ. γλυκού αλάτι 
Διαδικασία : 
- Ανακατέψτε το αγγούρι , την ντομάτα, το κρεμμύδι, 
την πράσινη πιπεριά και το σκόρδο σε ένα βαθύ μπολ. 
- Προσθέστε ανακατεύοντας νερό, ξύδι και αλάτι. 
- Πολτοποιήστε το μίγμα στο μούλτι, προσθέτοντας δύο φλιτζάνια κάθε φορά. 
- Χτυπήστε το ελαιόλαδο μαζί με τον ντοματοπελτέ με ένα χτυπητήρι μέχρι 
να γίνει πουρές. 
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί. 
- Σκεπάστε το μπολ καλά με αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη. 
- Βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να γίνει η σούπα πολύ δροσερή. 
- Ανακατέψτε την σούπα ελαφρώς λίγο πριν τη σερβίρετε. 
- Μπορείτε να γαρνιρετε με λίγο αβοκάντο και μαϊντανό. 
vegansintages.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου