Σελίδες

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

Η ιστορία του ελληνικού μπισκότου - ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


Η Ιστορία του Ελληνικού μπισκότου αφηγείται τη διαχρονική εξέλιξη,
του προϊόντος, ξεκινώντας από την πρώτη εμφάνισή του στην Κίνα πριν
10.000 χρόνια και παρουσιάζοντας τις διάφορες μορφές του στους Αρχαίους 
και τους Ρωμαϊκούς χρόνους, το Μεσαίωνα καθώς και τους επόμενους αιώνες 
μέχρι τη δεκαετία του 1960, οπότε οι ραγδαίες εξελίξεις στην τεχνολογία 
επηρέασαν καταλυτικά και αυτόν τον κλάδο της βιομηχανίας. 
Τότε έκαναν την εμφάνιση τους και άλλες λιγότερο ή περισσότερο γνωστές μπισκοτοβιομηχανίες. 
Στη συνέχεια γίνεται μια σύντομη αναφορά στο παξιμάδι, τον πρόδρομο 
του μπισκότου. 
Οι συνταγές μπισκότων από παλιές εκδόσεις οδηγών μαγειρικής που ακολουθούν 
και η ενδεικτική παράθεση των επιχειρήσεων εισαγωγής μπισκότων και 
ζαχαροπλαστείων που κατασκεύαζαν μπισκότα στο γύρισμα του αιώνα, δίνουν 
στον αναγνώστη μια γεύση από τα προϊόντα της εποχής και τον προϊδεάζουν 
σχετικά με την πορεία της ελληνικής παραγωγής μπισκότου. 
Παρουσιάζονται τέλος, συνοπτικά ελληνικές επιχειρήσεις μπισκότων των πρώτων 
έξι δεκαετιών του εικοστού αιώνα. 
Η παρουσίαση των επιχειρήσεων αυτών παρέχει πληροφορίες σχετικές με 
τους ιδρυτές, τον τόπο εγκατάστασης και τα παραγόμενα προϊόντα.
ΜΑΝΟΣ ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ / ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ
http://www.miet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου