Σελίδες

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Μάθε να είσαι άντρας...όχι αντράκι...



Μια γυναίκα είναι εύκολο να την κερδίσεις, αλλά δύσκολο να την κρατήσεις, και μιλάμε για γυναίκα που θέλει δίπλα της έναν άντρα να συμπορευτεί μαζί του, όχι να τον βάλει ασπίδα στους φόβους της, να καλύψει ανασφάλειες ή να χρησιμοποιήσει.
Δεν είναι, βέβαια, τίποτα δύσκολο ούτε απαιτεί γνώσεις πυρηνικής  φυσικής.
Απλά κι ευνόητα πράγματα είναι. Πράγματα που δεν έχουν αλλάξει στο πέρασμα των χρόνων, ούτε αλλοιώθηκαν απ᾽ τη φεμινιστική επανάσταση. Μικρά, απλά, αρχετυπικά, για όλες τα ίδια όσο προοδευτικές, επιτυχημένες και χειραφετημένες κι αν είναι.
Πρώτος έρχεται ο σεβασμός. Πρώτα απ’ όλα στον εαυτό σου, η συνέπεια στις αξίες σου κι η προσήλωση στους στόχους σου. Αν σέβεσαι τον εαυτό σου και τις ιδιαιτερότητές σου, μπορείς να σεβαστείς και τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου.
Έπειτα η ασφάλεια. Αν καταφέρεις να της εμπνεύσεις το αίσθημα της ασφάλειας, όσα στραβά κι αν έχεις, θα είναι εκεί, δίπλα σου. Αλλά πρόσεξε! Αυτό προϋποθέτει να είσαι άντρας, όχι αντράκι. Να πατάς στα πόδια σου γερά. Κι αν νιώσει πως, ό,τι κι αν συμβεί, εσύ θα είσαι εκεί και θα τη στηρίξεις, ε! Τότε είναι δικιά σου.
Γίνε μέρος της ζωής της. Μια γυναίκα που αγαπά, πίστεψε με, έχει τη δύναμη να κατεβάσει τον ήλιο και τ᾽ άστρα για ένα σου χαμόγελο. Όχι για πάντα, όμως. Χρειάζεται κι εσύ να κάνεις κάτι. Όλες οι σχέσεις δούναι και λαβείν είναι. Ενδιαφέρσου για την καθημερινότητά της, για τα πράγματα που αγαπά. Εκπλήρωσε μικρές επιθυμίες. Κακόμαθέ την.
Σκέψου το δώρο που θα της κάνεις και γενικά δείξε πως σ᾽ απασχολεί να κερδίσεις ένα χαμόγελό της. Δεν κοστίζει ούτε κόπο, ούτε χρήμα, λίγη φαιά ουσία μόνο!
Συνέπεια. Λόγων και πράξεων. Μην πεις παχιά λόγια για να τη ρίξεις. Ο λαός εδώ στην Κρήτη λέει: «Κουζουλού κι αγιού μην τάξεις».
Και ναι, μια γυναίκα που αγαπά είναι και τα δύο. Αν δεν υπάρχει συνέπεια, απλά δεν μπορεί να ονειρευτεί μαζί σου.
Τέλος, λάτρεψε κάθε εκατοστό του κορμιού της. Μην πέσεις με τα μούτρα στο ψητό, μύρισε, γεύσου, νιώσε. Βρες τι της αρέσει, καθοδήγησέ την σ᾽ αυτά που αρέσουν εσένα, καν’ τη να νιώσει μοναδική και να ξεδιπλώσει τον ερωτισμό της.
Δε φαίνεται δύσκολο εκ πρώτης όψεως. Στην πράξη όμως;  Δεν είναι ευκολάκι, φίλε μου, να κρατήσεις δίπλα σου μια γυναίκα. Γιατί βλέπεις, δεν περιμένει πια τον πρίγκιπα να τη σώσει απ᾽ το δράκο. Δράκος είναι η ίδια. Δράκος οι ανασφάλειές της, δράκος κι οι προηγούμενες φορές που πληγώθηκε. Αν όμως νικήσεις το δράκο θα πάρεις την πριγκίπισσα!
Τώρα θα μου πεις αν αξίζει τον κόπο. Ναι και πάλι ναι. Αν την αγαπάς, να είσαι σίγουρος πως δίπλα σου θα έχεις μια γυναίκα γεμάτη που θα σε κοιτά στα μάτια κι εκεί θα βλέπεις την ψυχή της.Θα είσαι μ᾽ αυτή, τη μία, ουσιαστικά κι όχι συμβιβαστικά. Θα δίνεις και θα παίρνεις και θα γεμίζεις κι εσύ. Γιατί, στην τελική, εσύ ο ίδιος, μέσα απ᾽ αυτή τη διαδικασία θα γίνεις καλύτερος άνθρωπος.
Αυτό, τελικά, είναι το νόημα της αγάπης: Να γίνεις καλύτερος. Να γυαλιστείς ώσπου να λάμψεις, για να προσφέρεις τον εαυτό σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου