Σελίδες

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

ΣΩΣΤΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ...έχοντας βρει έναν νεοσσό !!!!

Φωτογραφία του χρήστη ΑΝΙΜΑ - Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής.




Οι σωστές οδηγίες σώζουν ζωές. Και επειδή κάθε μέρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με περιστατικά όπου κάποιος καλοπροαίρετος άνθρωπος , έχοντας βρει έναν νεοσσό και έχοντας καλέσει σε ένα συγκεκριμένο κέντρο περίθαλψης έχει λάβει ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ οδηγίες, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα παρακάτω:
1. Σταματήστε να δίνετε ζαχαρόνερο! Δεν βοηθάει σε τίποτε. Λίγες σταγόνες σκέτο νεράκι μόλις βρούμε το μικρό και μετά νερό τέλος. Οι γονείς- πουλιά δεν έχουν κουβαδάκια να κουβαλούν νερό στις φωλιές. Το μικρό παίρνει την υγρασία που χρειάζεται από την τροφή. Στην περίπτωση που υποψιαζόμαστε αφυδάτωση δίνουμε ΑLMORA και όχι ζαχαρόνερο.
2. Τα μωρά χρειάζονται πρωτεΐνη κατά κύριο λόγο. Εύκολη πηγή πρωτεΐνης για άμεσο τάισμα, για όλα τα είδη, είναι το ΑΣΠΡΑΔΙ του αυγού. Ασπράδι και λιγότερο κρόκος. Και βρασμένο σφιχτά, όχι ωμό και όχι διαλυμένο σε νερό.. Και σκέτο, όχι ανακατεμένο με λάδι, ζάχαρη και άλλα διάφορα. 
3. Τα μωρά χρειάζονται ζέστη. Γύρω στους 28-30 βαθμούς περιβάλλοντος. Αν τα πιάσουμε στο χέρι και τα αισθανθούμε δροσερά, πρέπι να ανεβάσουμε τη θερμοκρασία τους ΠΡΙΝ τα ταΐσουμε. Ενα μωρό πουλάκι πρέπει να μας δίνει την αίσθηση ότι έχει πυρετό, δεδομένου ότι η φυσιολογική του θερμοκρασία είναι 39-40 βαθμοί C. 
4.Τα μωρά πρέπει να παραμένουν σε φωλιά, σχετικά στενή, με αντιολισθητικό πάτο (πανάκια, πετσέτα, χαρτί κουζίνας τσαλακωμένο) για να μην παραμορφώνονται τα πόδια τους. Δεν πρέπει να τα αφήνουμε να κάνουν βόλτες στο σπίτι. Ούτε να τα βάζουμε σε κλουβιά.
Αυτά, διαδώστε παρακαλούμε, διότι δυστυχώς η κακή πληροφόρηση ευθύνεται για πολλούς θανάτους και αναπηρίες.

ΑΝΙΜΑ - Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου