Σελίδες

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Ομελέτα με κολοκυθάκια, πιπεριές και μυρωδικά


Υλικά
- 8 αυγά

- 150 γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη
- 1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 2 πιπεριές Φλωρίνης+1 πράσινη κέρατο, σε μέτρια καρέ
- 3 κολοκυθάκια χοντροτριμμένα, ελαφρώς αλατισμένα και καλά 

στυμμένα με τα χέρια μας
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία*Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με το αλεύρι, τον μαϊντανό, 

τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
*Σε ένα μεγάλο τηγάνι (αν δεν έχουμε, ετοιμάζουμε 2 ομελέτες, 
μοιράζοντας αναλόγως τα υλικά), ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. *Ρίχνουμε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε για περίπου 
3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. 
*Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και τηγανίζουμε για περίπου 3 λεπτά, 
μέχρι να πήξει λίγο η ομελέτα και να ροδίσει από την κάτω πλευρά. *Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ. 
**Αν το τηγάνι μας δεν είναι κατάλληλο για φούρνο, τυλίγουμε τη λαβή 
του καλά με αλουμινόχαρτο, το βάζουμε στον φούρνο ακριβώς κάτω από 
το γκριλ και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί η επιφάνεια 
της ομελέτας και να φουσκώσει. 
**Εναλλακτικά, γυρίζουμε την ομελέτα πολύ προσεκτικά, ως εξής: 
*Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο, αναποδογυρίζουμε και 
αφήνουμε την ομελέτα να «γλιστρήσει» στο τηγάνι και να ψηθεί για λίγο. *Σκορπίζουμε τη φέτα και σερβίρουμε. 
*Συνοδεύουμε με κρίθινα παξιμάδια.
🍸
Στο ποτήρι μας: Κάνουμε την καθημερινή γιορτή ανοίγοντας ένα αφρώδες κρασί 
από τη Ζίτσα. Εναλλακτικά, ο αφρός μιας lager δεν θα μας απογοητεύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου