Σελίδες

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

ΕΝΤΑΞΕΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΞΑΝΑ GUACAMOLE!...από Nico Mastorakis

Φωτογραφία του Nico Mastorakis.
Tο βασικο σας συστατικο: Δυο μεγαλα, ωριμα αβοκαντο. 
- Λευκο η κοκκινο κρεμυδι. 

- Μια μεγαλη κατακοκκινη ντοματα. 
- Ενα κουταλακι γλυκου φρεσκο ψιλοκομμενο κολιανδρο κι αλλο ενα αλατι. 
- Μια κουταλια σουπας λάϊμ. 
- Μια καυτερη πιπερια τσίλι χωρις τα σπορια κλπ., λιωμενη. 
- Λιγο φρεσκοτριμμενο πιπερι.
Προετοιμασια: 

κοβετε το κρεμυδι σε πολυ μικρα κυβακια. 
"Γδυνετε" τη ντοματα απο σπορια κλπ. και κοβετε τη σαρκα σε μικρα κυβακια. 
Φωτογραφία του Nico Mastorakis.
Τελευταια, κοβετε τα αβοκαντο εγκαρσια, τα στριβετε για ν' ανοιξουν, 
πετατε τα κουκουτσια και γδυνετε με κουταλι τη σκαρκα. 
Σε ενα μεγαλο μπολ, λιωνετε (λογικα, ε, οχι αλειφη!) τα αβοκαντο με πηρουνι, ριχνετε το λαϊμ, ανακατευετε ελαφρα, μετα αλατι, πιπερι, κολιανδρο, τσιλι 
(αν δεν σας αρεσει ο κολιανδρος η δεν θελετε καυτερη γευση, ξεχαστε τα δυο αυτα συστατικα) και το κρεμυδι. 
Φωτογραφία του Nico Mastorakis.

Ανακατευετε απαλα με πηρουνι για να ομογενοποιηθουν τα υλικα και στο τελος προσθετε τη ντοματα, για ενα τελευταιο πολυ απαλο ανακατεμα. 
Σερβιρετε με τσιπς τορτιγιας η νατσος.
Μυστικα επιτυχιας: 

Αβοκαντο, κρεμυδι, ντοματα να εχουν μολις βγει απο το ψυγειο. 
Οταν ολα ειναι ετοιμα, βαλτε το guacamole στην καταψυξη για ενα σοκ 
των 2 λεπτων και μετα στο ψυγειο για αλλα 10 λεπτα. 
Σερβιρετε αμεσως, το αβοκαντο μαυριζει οσο περναει η ωρα. 
Αν θελετε να απαλυνετε τη γευση (εγω το κανω) φτιαξτε μια 
ψευδο-sour cream με γιαουρτι και λεμονι, για να βαζετε σε καθε μπουκια, 
αλλα μην το παρακανετε. 
Οι ποσοτητες που σας εδωσα ειναι για 2-4 ατομα (συντηρητικα) και τις 
αλλαζετε αναλογα με το ποσοι θα πεσουν να το κατασπαραξουν. 
Παγωμενη μπιρα καλος συντροφος, αλλιως ο,τι σας πηγαινει, 
παραδοσιακα ομως παει η τεκίλα.

Nico Mastorakis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου