Σελίδες

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Γλυστρίδα Ξυδάτη

Pickled purslane

Υλικά:

650 γραμμάρια, πλυμμένη και στραγγισμένη γλυστρίδα, 

  μόνο τα τρυφερά κοτσανάκια
- 1000 ml κόκκινο ξύδι κρασιού με 6% οξύτητα

- 1 κούπα νερό
- 1/4 κούπας (4 κουταλιές) μέλι
- 20 καυτερές αποξηραμένες πιπερίτσες
- 1 κ.γ. μαραθόσπορο
- 1 κ.γ. χοντροκοπανισμένο ξερό κόλιαντρο
- 1 κ.γ. κόκκους μαύρου πιπεριού
- 1 κ.γ. γλυκό μπούκοβο
- 2 κουταλιές αλάτι Ιμαλαΐων
- 1 κ.γ. χονδρό θαλασσινό αλάτι
- 1 κ.γ. σπόροι σιναπιού (μουστάρδας)
- 1/4 κούπας *ελιξήριο ξυδιού (προαιρετικό)
- Ελαιόλαδο


jars with pickled purslane
Εκτέλεση:

Πλένουμε και στραγγίζουμε τη γλυστρίδα.  

  Κόβουμε μόνο τα τρυφερά κοτσανάκια.
- Γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βαζάκια με τη γλυστρίδα.
- Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και 
  τα βράζουμε για πέντε λεπτά, από την ώρα που θα 
  αρχίσει να κοχλάζει.
- Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει και ανακατεύουμε 
   μέσα το ελιξήριο ξυδιού.
- Μοιράζουμε το ξύδι μαζί με τα μπαχαρικά στα βαζάκια.
- Εάν το ξύδι δεν καλύψει εντελώς το τουρσί, προσθέτουμε 
  ελαιόλαδο μέχρι να το καλύψει.
- Το αποθηκεύουμε στο ντουλάπι.
*γίνονται: 3 βαζάκια του κιλού


jar with pickled purslane and spices

*Το ελιξήριο ξυδιού είναι παλαιωμένο ξύδι (5 ετών) φτιαγμένο 
  με νέκταρ μικρών φρούτων και εκχύλισμα πιπεριών, κάρδαμου, 
  πιπερόριζας κλπ., που προσθέτει επιπρόσθετη υπέροχη γεύση 
  και άρωμα στο τουρσί.
*μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τουρσί γλυστρίδας στις σαλάτες σας 
  ή να συνοδεύσετε ψητά ψάρια ή κρέατα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου