Σελίδες

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

τυροπιτάκια χωρίς φύλλο

12086972_1670869999795660_2003356561_n.t


- 200 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες (αγελαδινό) 

- 200 γραμμάρια ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο 
- 150 γραμμάρια φέτα τριμένη 
- 100 γραμμάρια ανθότυρο τριμένο 
- 1 αυγό,
- 1 ασπράδι (τον κρόκο τον κρατάμε για αργότερα) 
- 400 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του λίγο τριμένο πιπέρι 
(ελάχιστο αν είναι για παιδιά)

Ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά μας και αφού γίνει μία αφράτη ζύμη 
βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον. 
Σε χαρτί ψησίματος φτιάχνουμε μπάλες από το μείγμα μας 
σε απόσταση μεταξύ τους,αλείφουμε με τον κρόκο μας και ψήνουμε 
στους 180 βαθμούς για 30 ' λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. 
*μία μικρή διαφοροποίηση....
Ζύμωσα όλα τα υλικά εκτός από τα τυριά και τα αυγά.
Αφού έβγαλα από το ψυγείο, έπλασα το ζυμαράκι μου με 
τον πλάστη (όσο γινόταν) και έβαλα μετά από πάνω 
τα τριμένα μου τυριά (αφού τα ανακάτεψα καλά με τα αυγά).
Εκανα ένα ρολό και στη συνέχεια τα έκοψα με το μαχαίρι.
Νομίζω έγινε καλύτερο.

Καλή επιτυχία
cook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου