- 400γρ κιμά μόσχου
- 100 λάπα μόσχου
- 1τεμ αυγό
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 1.κ.γ πάπρικα
- Φρυγανιά
- 1κ.σ σιμιγδάλι χοντρό.
- Αλάτι πιπέρι.
- 1κ.σ σόγια σως
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 3τεμ μανιτάρια
- 1σκελ σκόρδο
- 3-4 φέτες ζαμπόν
- 3-4 φέτες μπέικον
- 50ml κονιάκ
- 150ml ντεμιγκλάς
- 1κ.σ κέτσαπ
- 1 κλωναράκι θυμάρι.
Σοτάρουμε μπέικον με μανιτάρια, τα αποσύρουμε και προσθέτουμε πιπεριές
αφού πρώτα τις έχουμε κόψει ζουλιέν.
Μόλις σοτάρετε καλά, προσθέστε το σκόρδο και σβήστε με κονιάκ.
Μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί το κονιάκ και προσθέστε την ντεμιγκλας.
Συνεχίζετε να μαγειρεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ζυμώστε τα μπιφτέκια και ψήστε τα.
αφού πρώτα τις έχουμε κόψει ζουλιέν.
Μόλις σοτάρετε καλά, προσθέστε το σκόρδο και σβήστε με κονιάκ.
Μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί το κονιάκ και προσθέστε την ντεμιγκλας.
Συνεχίζετε να μαγειρεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ζυμώστε τα μπιφτέκια και ψήστε τα.
Τοποθετήστε στο πιάτο και ρίξτε το μείγμα με τις πιπεριές.
*Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεται κάποια ορολογία της συνταγής,
επισκεφθείτε την σελίδα της "Νέα εκστρατεία εθνικής μαγειρικής"
cook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου