Σελίδες

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Pad Thai...τηγανητά noodles


Pad Thai


Υλικά

-1 πακέτο 500 γρ. noodles ρυζιού*
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-250 γρ. κρέας χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
-5 κουτ. σούπας αποξηραμένες γαρίδες μικρού μεγέθους*
-3 κουτ. σούπας σάλτσα ψαριού, Fish Sauce*
-2 κουτ. σούπας σόγια
-4 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
-2 κουτ. σούπας χυμό lime*
-2 φλιτζάνια φύτρες φασολιού*
-½ φλιτζάνι φιστίκια ψημένα και σπασμένα
-1 κουτ. σούπας κόλιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Bράζουμε 5 φλιτζάνια νερό και τα ρίχνουμε πάνω στα noodles 
για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. 
Mόλις μαλακώσουν, τα σουρώνουμε. 
Zεσταίνουμε το λάδι σ' ένα τηγάνι και στη συνέχεια προσθέτουμε 
το σκόρδο και το χοιρινό μέχρι να ροδίσει. 
Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα φιστίκια 
και το κόλιαντρο και τα αφήνουμε για 3 λεπτά περίπου να ενωθούν οι γεύσεις. 

Bγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φιστίκια στο φαγητό, 
γαρνίρουμε με το φρέσκο κόλιαντρο και σερβίρουμε.

Σημ.: 
*Tα συστατικά αυτά μπορείτε εύκολα να τα βρείτε στα καταστήματα 
ασιατικών τροφίμων και σε πολλά σούπερ μάρκετ.
thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου