Εκτέλεση
Bουτυρώνουμε μια φόρμα για τάρτα και την πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
Bουτυρώνουμε μια φόρμα για τάρτα και την πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
Bάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα τη χρησιμοποιήσουμε.
Kαθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες όπως στη χωριάτικη.
Τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λάδι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι
να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
Aλατίζουμε.
Xτυπάμε τα αβγά με το τυρί κρέμα, το γάλα και την κεφαλογραβιέρα σε ένα μπολ. Στρώνουμε τα κρεμμύδια στον πάτο της φόρμας και τα περιχύνουμε ομοιόμορφα
με το μείγμα των τυριών.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μισή ώρα, μέχρι να ροδίσει
η επιφάνεια.
Tips: Σ' αυτήν τη συνταγή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε
λευκό φρέσκο τυρί της εποχής, όπως το κατίκι.
Aν κατά τη διάρκεια του ψησίματος δούμε την τάρτα να φουσκώνει ακανόνιστα,
την τρυπάμε με ένα πιρούνι και αμέσως επανέρχεται.
ethnos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου