Υλικά για 4 μερίδες:
- 4-5 πατάτες
- 1 κ.τ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.τ.γ. αλάτι
- 1 κ.τ.γ. πιπέρι
- ηλιέλαιο για τηγάνισμα
- Καθαρίζουμε και τρίβουμε τις πατάτες στον τρίφτη.
Τις βάζουμε σε τρυπητό και τις πιέζουμε με το χέρι μας να φύγουν τα νερά τους.
- Έπειτα τις τοποθετούμε σε μπωλ.
- Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη και το προσθέτουμε στο μπωλ μαζί
με τον μαϊντανό, το αλεύρι , το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Τις βάζουμε σε τρυπητό και τις πιέζουμε με το χέρι μας να φύγουν τα νερά τους.
- Έπειτα τις τοποθετούμε σε μπωλ.
- Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη και το προσθέτουμε στο μπωλ μαζί
με τον μαϊντανό, το αλεύρι , το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Ζεσταίνουμε μία παχιά στρώση λάδι σε βαθύ τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά.
- Παίρνουμε ένα κουτάλι από τη ζύμη και το πιέζουμε στα χέρια μας ελαφρά
να γίνει επίπεδο.
Το βάζουμε προσεκτικά στο λάδι και τηγανίζουμε για 8 λεπτά συνολικά,
γυρνώντας μια φορά, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα.
- Παίρνουμε ένα κουτάλι από τη ζύμη και το πιέζουμε στα χέρια μας ελαφρά
να γίνει επίπεδο.
Το βάζουμε προσεκτικά στο λάδι και τηγανίζουμε για 8 λεπτά συνολικά,
γυρνώντας μια φορά, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα.
- Βάζουμε 3-4 τηγανίτες στο τηγάνι κάθε φορά και μόλις είναι έτοιμες τις βάζουμε
σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί ώστε να αποφύγουμε το πολύ λάδι.
σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί ώστε να αποφύγουμε το πολύ λάδι.
Η συνταγή προέρχεται από το περιοδικό VegNews, Δεκέμβριος 2008.
- See more at: http://vegansintages.blogspot.gr/2008/12/blog-post.html#sthash.z881QD4Y.dpufvegansintages.blogspot.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου