Σελίδες

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Πατατοτηγανίτες...βίγκαν




Υλικά για 4 μερίδες:
- 4-5 πατάτες
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 κ.τ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.τ.γ. αλάτι
- 1 κ.τ.γ. πιπέρι
- ηλιέλαιο για τηγάνισμα

- Καθαρίζουμε και τρίβουμε τις πατάτες στον τρίφτη. 
Τις βάζουμε σε τρυπητό και τις πιέζουμε με το χέρι μας να φύγουν τα νερά τους. 
- Έπειτα τις τοποθετούμε σε μπωλ. 
- Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη και το προσθέτουμε στο μπωλ μαζί 
με τον μαϊντανό, το αλεύρι , το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

- Ζεσταίνουμε μία παχιά στρώση λάδι σε βαθύ τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά. 
- Παίρνουμε ένα κουτάλι από τη ζύμη και το πιέζουμε στα χέρια μας ελαφρά 
να γίνει επίπεδο. 
Το βάζουμε προσεκτικά στο λάδι και τηγανίζουμε για 8 λεπτά συνολικά, 
γυρνώντας μια φορά,  μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα.

- Βάζουμε 3-4 τηγανίτες στο τηγάνι κάθε φορά και μόλις είναι έτοιμες τις βάζουμε 
σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί ώστε να αποφύγουμε το πολύ λάδι.

Η συνταγή προέρχεται από το περιοδικό VegNews, Δεκέμβριος 2008.
- See more at: http://vegansintages.blogspot.gr/2008/12/blog-post.html#sthash.z881QD4Y.dpuf

vegansintages.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου