Σελίδες

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Αρντιστά





Υλικά
- 1\2 κιλό φακές

- 2 ντομάτες 
Περίπου μισή κούπα λάδι 
- 1 μέτριο κρεμμύδι 
- Λίγος πολτός ντομάτας για χρώμα 
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 σκελίδες σκόρδο 
- Αλάτι, Πιπέρι 
- 1\2 κιλό νερό 
- 2 κούπες αλεύρι 
- Δυόσμος 
- Ξύδι
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα τις φακές, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, 
το λάδι μέχρι να μεγειρευτούν οι φακές. 
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. 
- Αφού το τηγανίσουμε το ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα με τις φακές. 
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε τις κούπες με το αλεύρι και το νερό και 
τα πλάθουμε μέχρι να πάρουν ειδικό σχήμα. 
- Αφού γίνουν βόλοι, τους ρίχνουμε μέσα τις φακές μαζί με λίγο δυόσμο, προσθέτοντας επιπλέον ξύδι.
*Εναλλακτική Εκτέλεση της κας Φρόσω Χαραλάμπη, την ευχαριστούμε!
- Έχουμε μαγειρέψει τις φακές με τον γνωστό τρόπο χωρίς 
την προσθήκη σάλτσας. Προσθέτουμε νερό και το βάζουμε να βράσει. 
- Βάζουμε αλεύρι σε ένα πιάτο και το ραντίζουμε με νερό, εξού και 
το όνομα του φαγητού.
- Τρίβουμε και φτιάχνουμε μικρά ζημαράκια και τα ρίχνουμε μέσα 
στην φακή που βράζει. 
-Αφού μαγειρευτεί τσιγαρίζουμε ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι 
μετρίου μεγέθους, αφού ροδίσει το σβήνουμε με ξύδι. 
- Το προσθέτουμε στην φακή και στο τέλος τρίβουμε λίγο δυόσμο
(κατά προτίμηση φρέσκο).
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου