Υλικά
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα τις φακές, τις ψιλοκομμένες ντομάτες,
το λάδι μέχρι να μεγειρευτούν οι φακές.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
- Αφού το τηγανίσουμε το ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα με τις φακές.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε τις κούπες με το αλεύρι και το νερό και
τα πλάθουμε μέχρι να πάρουν ειδικό σχήμα.
- Αφού γίνουν βόλοι, τους ρίχνουμε μέσα τις φακές μαζί με λίγο δυόσμο, προσθέτοντας επιπλέον ξύδι.
το λάδι μέχρι να μεγειρευτούν οι φακές.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
- Αφού το τηγανίσουμε το ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα με τις φακές.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε τις κούπες με το αλεύρι και το νερό και
τα πλάθουμε μέχρι να πάρουν ειδικό σχήμα.
- Αφού γίνουν βόλοι, τους ρίχνουμε μέσα τις φακές μαζί με λίγο δυόσμο, προσθέτοντας επιπλέον ξύδι.
*Εναλλακτική Εκτέλεση της κας Φρόσω Χαραλάμπη, την ευχαριστούμε!
- Έχουμε μαγειρέψει τις φακές με τον γνωστό τρόπο χωρίς
την προσθήκη σάλτσας. Προσθέτουμε νερό και το βάζουμε να βράσει.
- Βάζουμε αλεύρι σε ένα πιάτο και το ραντίζουμε με νερό, εξού και
το όνομα του φαγητού.
- Τρίβουμε και φτιάχνουμε μικρά ζημαράκια και τα ρίχνουμε μέσα
στην φακή που βράζει.
-Αφού μαγειρευτεί τσιγαρίζουμε ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
μετρίου μεγέθους, αφού ροδίσει το σβήνουμε με ξύδι.
- Το προσθέτουμε στην φακή και στο τέλος τρίβουμε λίγο δυόσμο
(κατά προτίμηση φρέσκο).
την προσθήκη σάλτσας. Προσθέτουμε νερό και το βάζουμε να βράσει.
- Βάζουμε αλεύρι σε ένα πιάτο και το ραντίζουμε με νερό, εξού και
το όνομα του φαγητού.
- Τρίβουμε και φτιάχνουμε μικρά ζημαράκια και τα ρίχνουμε μέσα
στην φακή που βράζει.
-Αφού μαγειρευτεί τσιγαρίζουμε ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
μετρίου μεγέθους, αφού ροδίσει το σβήνουμε με ξύδι.
- Το προσθέτουμε στην φακή και στο τέλος τρίβουμε λίγο δυόσμο
(κατά προτίμηση φρέσκο).
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου