Θα χρειαστείτε (για 2 μερίδες)
- 1 αβοκάντο
- 2 φέτες ψωμί
- λάδι για τηγάνισμα
- 2 αυγά
- αλατοπίπερο
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
- φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Οδηγίες
- 2 φέτες ψωμί
- λάδι για τηγάνισμα
- 2 αυγά
- αλατοπίπερο
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
- φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Οδηγίες
Κόψτε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρέστε το σπόρο.
Όταν η μία πλευρά γίνει, γυρίστε τις φέτες και τοποθετήστε τις φέτες
αβοκάντο στην τρύπα. Στη συνέχεια, προσθέστε το αυγό με το αβοκάντο
με λίγο αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίστε λίγο τυρί πάνω στο ψωμί,
κλείστε με καπάκι το τηγάνι και αφήστε το να τηγανιστεί για περίπου 7 λεπτά.
Στη συνέχεια κόψτε δύο παχιές φέτες από κάθε μισό και αφαιρέστε τη φλούδα.
Βάλτε τις φέτες αβοκάντο πάνω στις φέτες ψωμιού και κόψτε
το περίγραμμα του ψωμιού γύρω από το αβοκάντο έτσι ώστε
να ταιριάζει στην τρύπα.
το περίγραμμα του ψωμιού γύρω από το αβοκάντο έτσι ώστε
να ταιριάζει στην τρύπα.
Τηγανίστε τις φέτες ψωμιού σε ένα τηγάνι για περίπου δύο λεπτά.
Όταν η μία πλευρά γίνει, γυρίστε τις φέτες και τοποθετήστε τις φέτες
αβοκάντο στην τρύπα. Στη συνέχεια, προσθέστε το αυγό με το αβοκάντο
με λίγο αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίστε λίγο τυρί πάνω στο ψωμί,
κλείστε με καπάκι το τηγάνι και αφήστε το να τηγανιστεί για περίπου 7 λεπτά.
Όταν τελειώσετε, αφαιρέστε τα από το τηγάνι, προσθέστε λίγο
ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρετε.
ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρετε.
Η κρούστα θα ψηθεί τραγανή, ενώ το εσωτερικό θα παραμείνει μαλακό.
http://www.hefty.co/avocado-egg-toast/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου