Σελίδες

Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016

Δεν επιτρέπεται να μην ξέρεις πόσο υποφέρουν τα ζώα που τρώς!

Δεν επιτρέπεται να μην ξέρεις πόσο υποφέρουν τα ζώα που τρως!
Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα για τα Παραγωγικά/Κτηνοτροφικά Ζώα 
ας βάλουμε ως άμεσο στόχο την κατάργηση της βιομηχανικής κτηνοτροφίας 
και την μείωση της κατανάλωσης ζωικών προϊόντων.
Αυτό μας προτρέπει με το βίντεο που ακολουθεί και με ελληνικούς υπότιτλους
η οργάνωση Αnimals Αustralia η οποία δραστηριοποιείται στην Αυστραλία.

Αν δεν εμφανίζονται αυτόματα, πατήστε αρχικά υπότιτλοι και μετά Ελληνικά

Μην ξεχνάτε ότι κάθε χρόνο θανατώνονται για τη διατροφή των ανθρώπων 65-70 δισεκατομμύρια χερσαία ζώα. Ο αριθμός είναι τρομακτικός και οι συνέπειες για τα ζώα, το περιβάλλον άρα και για εμάς τους ανθρώπους είναι ουσιαστικά ολέθριες.
Η βιομηχανική ή εργοστασιακή κτηνοτροφία, είναι μία βιομηχανική διαδικασία κατά την οποία η μεταχείριση των ζώων και η παραγωγή ζωικών προϊόντων, ακολουθούν πρότυπα μαζικής παραγωγής.
Τα ζώα δεν λαμβάνονται υπόψη ως άτομα, ως αισθανόμενα όντα με μοναδικές φυσικές και ψυχολογικές ανάγκες, αλλά ως αυγά, γάλα, κρέας, δερμάτινα προϊόντα κ.τ.λ. Επειδή η βιομηχανική κτηνοτροφία είναι μια επιχείρηση, στόχος της είναι να μεγιστοποιήσει την παραγωγή και κατά συνέπεια το κέρδος.
Δεδομένου ότι τα ζώα θεωρούνται ως απλά προϊόντα, εκτρέφονται σε εργοστασιακές συνθήκες, ενώ με γενετικές παρεμβάσεις και φάρμακα οδηγούνται τεχνητά σε μεγαλύτερη παραγωγή με ολέθριες επιπτώσεις στην υγεία και την ευζωία τους.
Οι κτηνοτρόφοι για να μειώσουν το κόστος συχνά ταΐζουν τα ζώα τους με απομεινάρια άλλων ζώων και τα εκτρέφουν σε εξαιρετικά μικρούς και βρώμικους χώρους χωρίς καν να έχουν τη δυνατότητα να αναπαυθούν.
Επειδή τα ζώα ζουν σε τέτοιες συνθήκες και στερούνται φυσιολογικές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, βιώνουν την πλήξη και το άγχος τόσο έντονα με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε αφύσικη επιθετικότητα.
Για να περιορίσουν την επιθετικότητα και τις ασθένειες που προκύπτουν από τέτοιες συνθήκες διαβίωσης και να τονωθεί η αφύσικη ανάπτυξη των ζώων και κατά συνέπεια η παραγωγή, οι κτηνοτρόφοι τους χορηγούν φάρμακα, τα οποία με τη σειρά τους καταλήγουν στο κρέας που τρώει ο καταναλωτής.
Μερικές από τις συνέπειες αυτής της βιομηχανικής εκμετάλλευσης των ζώων είναι η θεσμοθετημένη τρομακτική σκληρότητα προς τα ζώα, η καταστροφή του περιβάλλοντος και η εξάντληση των φυσικών πόρων καθώς και οι κίνδυνοι που προκύπτουν για την ανθρώπινη υγεία.
Είναι επιτακτική ανάγκη να καταργηθεί η βιομηχανική κτηνοτροφία και όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε σε αυτό με τις προσωπικές μας επιλογές.
https://www.zoosos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου