Σελίδες

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012




         Η βιταμίνη Β3 όπλο κατά τών σούπερ-ιών...


Κόσμος Η βιταμίνη Β3 όπλο κατά των σούπερ-ιών

Η βιταμίνη B3 μπορεί ενδεχομένως να αποτελέσει το νέο όπλο στη μάχη κατά των σουπερ- ιών, όπως ο MRSA, υπέδειξαν ερευνητές.

Αμερικανοί ειδικοί ανακάλυψαν ότι η βιταμίνη B3, ενισχύει την ικανότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού να εξουδετερώνουν βακτήρια (Staphylococcus ).

Η B3 αυξάνει τον αριθμό και την αποτελεσματικότητα των ουδετερόφιλων, λευκών κυττάρων αίματος που μπορούν να εξουδετερώσουν βλαβερά μικρόβια.

Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Clinical Investigation’, θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική αλλαγή στην αγωγή, δήλωσε Βρετανός ειδικός.

Η B3 εξετάστηκε σε λοιμώξεις ( Staphylococcal ) όπως ο δυνητικά μοιραίος MRSA.

Τέτοιου είδους λοιμώξεις βρίσκονται σε νοσοκομεία αλλά είναι επίσης σε ανοδική τροχιά στο στρατό και μεταξύ αθλητών.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν εξαιρετικά υψηλές δόσεις βιταμίνης B3 στα πειράματά τους σε ζώα και σε ανθρώπινο αίμα. Δήλωσαν ότι ακόμα δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα συμπληρώματα Β3 θα μπορούσαν να εμποδίσουν την αντιμετώπιση των βακτηριακών λοιμώξεων. Πρόσθεσαν ότι η B3 φαίνεται πως είναι ικανή να ενεργοποιεί ορισμένα αντιμικροβιακά γονίδια ενισχύοντας τη δύναμη εξουδετέρωσης των κυττάρων του ανοσοποιητικού.

Ο καθηγητής Adrian Gombart, του Oregon State University's Linus Pauling Institute, δήλωσε ότι δυνητικά είναι πολύ σημαντικό, αν και ακόμα χρειάζονται ανθρώπινες έρευνες. Τα αντιβιοτικά είναι φάρμακα- θαύματα αλλά αντιμετωπίζουν αυξανόμενα προβλήματα αντίστασης σε διάφορα είδη βακτηρίων, ιδιαίτερα του Staphylococcusaureus, δήλωσε. Πρόσθεσε ότι αυτό θα μπορούσε να μας δώσει νέο τρόπο λοιμώξεων (από Staph ) που μπορεί να είναι θανατηφόρες και θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί με τρέχοντα αντιβιοτικά.

Μοιάζει με τρόπο εκμετάλλευσης της δύναμης του ανοσοποιητικού συστήματος και της διέγερσής του για να οδηγήσει σε πιο ισχυρή και φυσική αντίδραση.
 
 
πηγή : perifereiaNews
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου