Σελίδες

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Σύμφωνα με τους Ιταλούς μετεωρολόγους οι οποίοι δείχνουν να είναι αρκετά βέβαιοι για την πορειά του φετινού φθινοπώρου στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα,εξέφρασαν μια εκτίμηση για το πως θα κυλίσει σε γενικές γραμμές το φετινό φθινόπωρο μέχρι και το Νοέμβρη.






Ενδιαφέροντες καιρικοί χάρτες δείχνουν πως ο Σεπτέμβριος θα κινηθεί σε σχετικά ζεστά πλαίσια θερμοκρασιακά και σχετικά ξηρός στον Ελλαδικό χώρο.
Ο Οκτώβριος φαίνεται οτι θα ακολουθήσει παρόμοιο μοτίβο ,με θερμοκρασίες πάνω από τις κανονικές για την εποχή ενώ και οι βροχές θα είναι πιο περιορισμένες αλλά περισσότερες από τον Σεπτέμβριο.
Τέλος οι εκτιμήσεις των Ιταλών κάνουν λόγο για ένα ψυχρό Νοέμβριο στην Ελλάδα κάτι το οποίο έχει να γίνει από το 2006.
Πιο αναλυτικά:
Ο πρώτος χάρτης των Ιταλών δείχνει έναν θερμό Σεπτέμβρη (σχεδόν καλοκαιρινό) και σχετικά ξηρό .
Όσον αφορά τον Οκτώβριο οι προβλέψεις των Ιταλών μετεωρολόγων δείχνουν έναν σχετικά ήπιο καιρο με θερμοκρασίες πάνω από τις κλιματικές της εποχής ωστόσο οι βροχές θα είναι περισσότερες από τον Σεπτέμβρη και θα εντοπίζονται οι περισσότερες όπως ίθισται στην δυτική κεντρική και βόρεια-βορειοδυτική χώρα.
Τέλος ο Νοέμβριος δείχνει να είναι ψυχρός μήνας με θερμοκρασίες χαμηλές για την εποχή και πιθανότητα για χιόνια στα ορεινά ενώ και οι βροχές δείχνουν να είναι περιορισμένες και σε συγκεκριμένο κομμάτι της χώρας.
Τα τελευταία χρόνια ο Νοέμβριος έχει γίνειι ο πιο αντικυκλωνικός μήνας ,αρκετά ήπιος και άνομβρος στις περισσότερες περιοχές ,ενώ η τελευταία χρονιά που ήταν αρκετά ψυχρός ήταν το 2006 . Για να δούμε φέτος πολλά ακούγονται αλλά μόνο ο καιρός θα αποφασίσει την τελική έκβαση των συνθηκών που θα επικρατήσουν.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν μια μακροπρόθεσμη εκτίμηση των Ιταλών για το φετινό Φθινόπωρο.


το βρήκα εδώ:dionysos-weather.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου