Σελίδες

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

.... γρήγορο ΕΚΜΕΚ... με φρυγανιές

Εκμέκ γρήγορο με φρυγανιές από την Μπέττυ μας και το «Taste of life by Betty» !
Υλικά :
- 13-14 μικρές , σιταρένιες φρυγανίες....
Για το σιρόπι :
- 2 κούπες νερό
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 2 δόσεις κρέμα ζαχαροπλαστικής . (1 lt γάλα) . 
*Διαβάστε την συνταγή στο : tasteoflife.com.gr
- 1 κουτί σκόνη με γεύση βανίλια για σαντιγύ στιγμής (τύπου Garni)
- 200 ml. κρύο γάλα για την παρασκευή του
Για το γαρνίρισμα :
1 χούφτα καρύδια , φουντούκια και αμύγδαλα
- 2-3 πισκότα τύπου πτι-μπερ
- Λίγο καβουρδισμένο σουσάμι
- 1 κ.γλ. καστανή ζάχαρη
- Λίγη κανέλα
Εκτέλεση :
- Στρώνουμε τις φρυγανιές σε ταψάκι ή πυρέξ 
ή άλλο σκεύος (23×33) . 
- Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μια μικρή κατσαρόλα 
για 3-4 λεπτά , σε μέτρια φωτιά με προσοχή γιατί φουσκώνει . 
- Σιροπιάζουμε τις φρυγανιές σιγά-σιγά με όλο το σιρόπι 
και τις αφήνουμε στην άκρη . 
- Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τη βασική συνταγή 
και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τις σιροπιασμένες φρυγανιές . 
- Στη συνέχεια χτυπάμε τη σκόνη βανίλιας με το κρύο γάλα σε αφράτη , 
αέρινη σαντιγύ . 
- Όταν η κρέμα ζαχαροπλαστικής έχει κρυώσει τελείως απλώνουμε 
από πάνω τη σαντιγύ και λιαίνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα . 
- Ετοιμάζουμε τότε την κρούστα χτυπώντας όλα τα υλικά για το 
γαρνίρισμα στο μπλέντερ τόσο ώστε να μη γίνουν σκόνη 
αλλά να είναι χοντροτριμμένα . 
- Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού ομοιόμορφα 
και το τοποθετούμε για λίγες ώρες στο ψυγείο .  
Όταν έχει παγώσει , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Σημείωση :
Επειδή θα χρησιμοποιήσουμε διπλή δόση κρέμας ζαχαροπλαστικής , 
εάν θέλουμε , μπορούμε να περιορίσουμε τον αριθμό των αυγών 
σε 3 ή ακόμα και σε 2.
Η κρέμα ζαχαροπλαστικής , επίσης , μπορεί να αντικατασταθεί 
με δύο φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια .
Δείτε αναλυτικές φωτογραφίες στο :tasteoflife.com.gr

εκτός από τη σιροπιασμένη φρυγανιά η οποία μετατρέπεται 
σε απίθανη βάση , μετράει η κρούστα στην επιφάνεια του γλυκού…
με τριμμένους ξηρούς καρπούς , καβουρδισμένο σουσάμι , 
μπισκότα , μαύρη ζάχαρη και κανέλα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου