Για το σιρόπι :
- 2 κούπες νερό
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 2 δόσεις κρέμα ζαχαροπλαστικής . (1 lt γάλα) .
*Διαβάστε την συνταγή στο : tasteoflife.com.gr
- 1 κουτί σκόνη με γεύση βανίλια για σαντιγύ στιγμής (τύπου Garni)
- 200 ml. κρύο γάλα για την παρασκευή του
Για το γαρνίρισμα :
- 1 χούφτα καρύδια , φουντούκια και αμύγδαλα
- 2-3 πισκότα τύπου πτι-μπερ
- Λίγο καβουρδισμένο σουσάμι
- 1 κ.γλ. καστανή ζάχαρη
- Λίγη κανέλα
- 2 κούπες νερό
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 2 δόσεις κρέμα ζαχαροπλαστικής . (1 lt γάλα) .
*Διαβάστε την συνταγή στο : tasteoflife.com.gr
- 1 κουτί σκόνη με γεύση βανίλια για σαντιγύ στιγμής (τύπου Garni)
- 200 ml. κρύο γάλα για την παρασκευή του
Για το γαρνίρισμα :
- 1 χούφτα καρύδια , φουντούκια και αμύγδαλα
- 2-3 πισκότα τύπου πτι-μπερ
- Λίγο καβουρδισμένο σουσάμι
- 1 κ.γλ. καστανή ζάχαρη
- Λίγη κανέλα
Εκτέλεση :
- Στρώνουμε τις φρυγανιές σε ταψάκι ή πυρέξ
ή άλλο σκεύος (23×33) .
- Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μια μικρή κατσαρόλα
για 3-4 λεπτά , σε μέτρια φωτιά με προσοχή γιατί φουσκώνει .
- Σιροπιάζουμε τις φρυγανιές σιγά-σιγά με όλο το σιρόπι
και τις αφήνουμε στην άκρη .
- Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τη βασική συνταγή
και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τις σιροπιασμένες φρυγανιές .
- Στη συνέχεια χτυπάμε τη σκόνη βανίλιας με το κρύο γάλα σε αφράτη ,
αέρινη σαντιγύ .
- Όταν η κρέμα ζαχαροπλαστικής έχει κρυώσει τελείως απλώνουμε
από πάνω τη σαντιγύ και λιαίνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα .
- Ετοιμάζουμε τότε την κρούστα χτυπώντας όλα τα υλικά για το
γαρνίρισμα στο μπλέντερ τόσο ώστε να μη γίνουν σκόνη
αλλά να είναι χοντροτριμμένα .
- Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού ομοιόμορφα
και το τοποθετούμε για λίγες ώρες στο ψυγείο .
Όταν έχει παγώσει , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Σημείωση :
Επειδή θα χρησιμοποιήσουμε διπλή δόση κρέμας ζαχαροπλαστικής ,
εάν θέλουμε , μπορούμε να περιορίσουμε τον αριθμό των αυγών
σε 3 ή ακόμα και σε 2.
- Στρώνουμε τις φρυγανιές σε ταψάκι ή πυρέξ
ή άλλο σκεύος (23×33) .
- Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μια μικρή κατσαρόλα
για 3-4 λεπτά , σε μέτρια φωτιά με προσοχή γιατί φουσκώνει .
- Σιροπιάζουμε τις φρυγανιές σιγά-σιγά με όλο το σιρόπι
και τις αφήνουμε στην άκρη .
- Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τη βασική συνταγή
και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τις σιροπιασμένες φρυγανιές .
- Στη συνέχεια χτυπάμε τη σκόνη βανίλιας με το κρύο γάλα σε αφράτη ,
αέρινη σαντιγύ .
- Όταν η κρέμα ζαχαροπλαστικής έχει κρυώσει τελείως απλώνουμε
από πάνω τη σαντιγύ και λιαίνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα .
- Ετοιμάζουμε τότε την κρούστα χτυπώντας όλα τα υλικά για το
γαρνίρισμα στο μπλέντερ τόσο ώστε να μη γίνουν σκόνη
αλλά να είναι χοντροτριμμένα .
- Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού ομοιόμορφα
και το τοποθετούμε για λίγες ώρες στο ψυγείο .
Όταν έχει παγώσει , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Σημείωση :
Επειδή θα χρησιμοποιήσουμε διπλή δόση κρέμας ζαχαροπλαστικής ,
εάν θέλουμε , μπορούμε να περιορίσουμε τον αριθμό των αυγών
σε 3 ή ακόμα και σε 2.
Η κρέμα ζαχαροπλαστικής , επίσης , μπορεί να αντικατασταθεί
με δύο φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια .
Δείτε αναλυτικές φωτογραφίες στο :tasteoflife.com.gr
εκτός από τη σιροπιασμένη φρυγανιά η οποία μετατρέπεται
σε απίθανη βάση , μετράει η κρούστα στην επιφάνεια του γλυκού…
με τριμμένους ξηρούς καρπούς , καβουρδισμένο σουσάμι ,
μπισκότα , μαύρη ζάχαρη και κανέλα…
με δύο φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια .
Δείτε αναλυτικές φωτογραφίες στο :tasteoflife.com.gr
εκτός από τη σιροπιασμένη φρυγανιά η οποία μετατρέπεται
σε απίθανη βάση , μετράει η κρούστα στην επιφάνεια του γλυκού…
με τριμμένους ξηρούς καρπούς , καβουρδισμένο σουσάμι ,
μπισκότα , μαύρη ζάχαρη και κανέλα…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου