Σελίδες

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Πατατόσουπα βελουτέ με λαχανικά και κρέμα γάλακτος



 ΥΛΙΚΑ: 
- 4 πράσα κομμένα σε ροδέλες.
- 4-5 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες 

- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 φλιτζάνι κύβο λαχανικών έτοιμο ή σπιτικό 
- λίγη ζάχαρη 
- 1 κρόκο αυγού 
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 1,5 λίτρο ζεστό νερό
- 60 γρ τυρί ροκφόρ ή γκοργκοντζόλα λιωμένο με πιρούνι
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 3 κουταλιές της σούπας λάδι
- μαϊντανό ψιλοκομμένο ή λίγο μπέικον ψιλοκομμένο τηγανητό 
για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
1. Ζεσταίνετε το βούτυρο μαζί με το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι, 
τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σέλινο. 
Προσθέτετε τις πατάτες, και τις σοτάρετε και αυτές. 
Ρίχνετε το νερό, το ζωμό λαχανικών, λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 35-45. 
2. Στη συνέχεια περνάτε το μείγμα από το μύλο του πουρέ ή το πολτοποιείτε 
στο μπλέντερ. Χτυπάτε τον κρόκο με την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο
 και σιγά – σιγά προσθέτετε στο μείγμα λίγο από τη σούπα. 
Ρίχνετε το  μείγμα ξανά στην υπόλοιπη σούπα. 
Προσθέτετε το ροκφόρ ή τη γκοργκοντζόλα και ανακατεύετε μέχρι να λειώσουν. 

*Σερβίρετε σε μπολ ή πιάτα αφού γαρνίρετε με το μαϊντανό ή το μπέικον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου