Σελίδες

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

...αρωματισμένες με κρόκο Κοζάνης...


Υλικά
- 1 ½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
- 250 γρ.ελαιόλαδο
- 1 καρότο κομμένο σε ψιλές φέτες

- 1 μέτρια σελινόριζα ή σελλερυ κομμένο σε ζάρια η φέτες ψιλές 
- 1 πράσο κομμένο σε φέτες μόνο το λευκό του μέρος
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
- 6-8 στίγματα από Κρόκο Κοζάνης ή 1 πρέζα από σκόνη από κρόκο Κοζάνης
- 1 κύβο σπιτικό ζωμό λαχανικών
- Ανάλογο Πιπέρι και Αλάτι
Οδηγίες Μαγειρέματος
- Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις κυδωνάτες.
Σε μία φαρδιά κατσαρόλα βράστε 2 ½ λίτρα νερό και προσθέστε 

τον ζωμό λαχανικών και τον κρόκο Κοζάνης.
- Όταν τα στίγματα από τον κρόκο «βάψουν» το χρώμα ρίξτε 

τις πατάτες και προ βράστε τις για 5-7 λεπτά.
 - Στη συνέχεια βγάλτε τις από το νερό τους και τοποθετήστε τις μέσα 

σε ένα ταψί.
*Κρατήστε το νερό που έβρασαν.
- Προσθέστε όλα τα λαχανικά επάνω από τις πατάτες και ανακατέψτε ελαφρά.
- Συμπληρώστε με το νερό που κρατήσατε έως να καλυφθούν μέχρι την μέση τους.
- Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι, περιχύστε με το ελαιόλαδο και ψήστε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180ο C για 35 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου