Σελίδες

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Πρασόπιτα με φέτα και γραβιέρα και 4 μυρωδικά


Yλικά
- 1 συσκευασία Φύλλο Κρούστας για πίτες 
- 8 μεγάλα πράσα, σε λεπτές ροδέλες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες

- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 αυγά
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 κουτ. σούπας φύλλα σέλινου, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
- 1 κουτ. σούπας μυρώνια, ψιλοκομμένα 

(ή περισσότερα από τα άλλα μυρωδικά)
- 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 60 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Ζεματίζουμε τα πράσα σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 1/2 λεπτό, 

ίσα ίσα να φύγει η σπιρτάδα τους. 
Τα στραγγίζουμε.
~
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια 

(φρέσκα και ξερό) για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. 
Ρίχνουμε τα πράσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά και το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά για 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς το αλεύρι. 
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. 
Ρίχνουμε τα τυριά και τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή, γιατί τα τυριά 
και πικάντικα είναι, και αλμυρά).
~
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C και και αλείφουμε καλά με λάδι 

το ταψί (38 εκ.) 
Απλώνουμε 6 φύλλα κρούστας, λαδωμένα πολύ καλά το καθένα ξεχωριστά), 
έτσι ώστε να καλύψουν τον πάτο και τα τοιχώματα. 
Απλώνουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα. 
Καλύπτουμε με άλλα 6 φύλλα κρούστας, λαδωμένα καλά το καθένα ξεχωριστά. 
Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, ώστε να κολλήσουν και να 
εγκλωβίσουν τη γέμιση.
~
Λαδώνουμε την επιφάνεια, τη χαράσσουμε σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε 

σε χαμηλό ράφι στον φούρνο (για να ψηθεί καλά και από κάτω) για περίπου 1 ώρα, 
μέχρι να ροδίσει.

http://www.gastronomos.gr/gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου