Τι θα χρειαστούμε
- 2 γλυκοπατάτες
- 14 γραμμάρια κόλιανδρο
- 189 γραμμάρια μαύρα φασόλια
- 6 τορτίγιες
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 lime
- 14 γραμμάρια μέλι
- 1 αβοκάντο
- 4 κουταλιές γιαούρτι
- 1 κουταλιά κύμινο
- 2 κουταλιές λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
*Πώς θα φτιάξουμε το brunch
Συνταγή
*Πλένουμε και στεγνώνουμε όλα τα υλικά μας.
*Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
*Κόβουμε τις γλυκοπατάτες μας σε κύβους.
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα ρίχνουμε μια κουταλιά λάδι, λίγο αλάτι και πιπέρι.
*Βάζουμε τις κομμένες γλυκοπατάτες στον φούρνο και ψήνουμε για
περίπου 20 λεπτά μέχρι να γίνουν μαλακές.
*Εν τω μεταξύ, κόβουμε το κρεμμύδι μας, διαλέγουμε τα φύλλα από
το κόλιναδρο, ψιλοκόβουμε το σκόρδο μας.
*Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα μισά φασόλια (τα υπόλοιπα μπορούμε
να τα χρησιμοποιήσεις όπως θέλεις).
*Κόβουμε το lime στη μέση.
*Ζεσταίνουμε μια κουταλιά λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
*Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε ενώ ανακατεύουμε συχνά
για 5 με 6 λεπτά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι τα φασόλια και το σκόρδο.
Μαγειρεύουμε για περίπου 3 με 4 λεπτά.
*Τυλίγουμε τις τορτίγιες σε αλουμινόχαρτο και ζεσταίνουμε για περίπου
5 λεπτά.
*Ρίχνουμε στο τηγάνι τις γλυκοπατάτες, το μέλι, το κύμινο και το χυμό
από το μισό lime και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
*Κόβουμε το αβοκάντο μας στη μέση.
Το μισό το οποίο έχουμε ψιλοκόψει το προσθέτουμε μαζί με το γιαούρτι και
το χυμό από το υπόλοιπο lime.Λιώνουμε με ένα πιρούνι μέχρι να ομαλοποιηθεί.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
*Στις τορτίγιες μας ρίχνουμε την κρέμα με το αβοκάντο και στην συνέχεια βάζουμε όλα μας τα υλικά.
**Στο τέλος προσθέτουμε μερικά κομμάτια αβοκάντο.
https://ipop.gr/sintages/to-pio-nostimo-brunch-sto-piato-soy/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου