Υλικά
- 300 γρ. γάλα φρέσκο 1,5% λιπαρά
- 2 κουτ. σούπας κακάο
- 3 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους
- 50 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 20% λιπαρά
Διαδικασία
*Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα μαζί με το κακάο.
*Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, με τον αυγοδάρτη, τους κρόκους με τη ζάχαρη. *Προτού πάρει βράση το γάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αδειάζουμε μέσα
στην κατσαρόλα το μείγμα των κρόκων.
Ανακατεύουμε συνεχώς (να φτάσει η θερμοκρασία στους 84° - 85° C).
**Αυτή η θερμοκρασία απέχει αρκετά από το βρασμό.
*Αν δεν έχουμε θερμόμετρο, προσέχουμε πότε το μείγμα αρχίζει να
αχνίζει και να δένει ελαφρώς.
*Αποσύρουμε από τη φωτιά, το αδειάζουμε σε ένα
άλλο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 40 λεπτά.
*Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
*Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε
τις οδηγίες χρήσης.
*Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστεί περίπου μισή ώρα να παγώσει.
Αν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή, ακολουθούμε τη διαδικασία
που περιγράφεται εδώ.
http://www.gastronomos.gr/gr/%CE%B3
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου