Σελίδες

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Σαλάτα με ρεβίθια, καρότο και σταφίδες


Σαλάτα με ρεβίθια, καρότο και σταφίδες

Υλικά-250 γρ. ρεβίθια μουσκεμένα αποβραδίς
-1 κρεμμύδι κομμένο σε 4 κομμάτια
-1 φλιτζάνι καρότο κομμένο σε πολύ λεπτά κομμάτια στον τρίφτη
-1/4 φλιτζανιού σταφίδες
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
-1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
-½ κουτ. σούπας ξίδι λευκό
-1 πρέζα κύμινο τριμμένο
-1 πρέζα κόλιαντρο τριμμένο
-½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
-1/4 φλιτζανιού κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Βράζουμε τα ρεβίθια μαζί με το κρεμμύδι σε μπόλικο νερό 
 για μία ώρα περίπου. 
- Σουρώνουμε και αφαιρούμε το κρεμμύδι γιατί δεν 
 θα το χρησιμοποιήσουμε. 
- Μεταφέρουμε τα ρεβίθια σε μεγάλο μπολ μαζί με το καρότο, 
  τις σταφίδες και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε 
  να μαριναριστούν για 10 λεπτά. 
- Προσθέτουμε στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά, 
  αλατοπιπερώνουμε καλά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου