
Υλικά-250 γρ. ρεβίθια μουσκεμένα αποβραδίς
-1 κρεμμύδι κομμένο σε 4 κομμάτια -1 φλιτζάνι καρότο κομμένο σε πολύ λεπτά κομμάτια στον τρίφτη -1/4 φλιτζανιού σταφίδες -3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο -2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο -1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού -½ κουτ. σούπας ξίδι λευκό -1 πρέζα κύμινο τριμμένο -1 πρέζα κόλιαντρο τριμμένο -½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο -1/4 φλιτζανιού κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο -αλάτι, πιπέρι |
- Βράζουμε τα ρεβίθια μαζί με το κρεμμύδι σε μπόλικο νερό
για μία ώρα περίπου.
- Σουρώνουμε και αφαιρούμε το κρεμμύδι γιατί δεν
θα το χρησιμοποιήσουμε.
- Μεταφέρουμε τα ρεβίθια σε μεγάλο μπολ μαζί με το καρότο,
τις σταφίδες και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε
να μαριναριστούν για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά,
αλατοπιπερώνουμε καλά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.thecookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου