Υλικά-200 γρ. κουβερτούρα
-½ κιλό σαβαγιάρ -1 κονσέρβα σαντιγί φυτική -1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη -2 φλιτζάνια γάλα -2 κουτ. σούπας κακάο -2 σφηνάκια κονιάκ -1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα |
Αναμειγνύουμε σε μπολ το γάλα με το 1 σφηνάκι κονιάκ και
βουτάμε ελάχιστα τα σαβαγιάρ.
Στρώνουμε τα σαβαγιάρ σε στρογγυλή πιατέλα.
Χτυπάμε με μίξερ χειρός τη φυτική σαντιγί με τη ζάχαρη άχνη
μέχρι να φουσκώσει.
Διαλύουμε το κακάο στο υπόλοιπο κονιάκ και το ρίχνουμε
μέσα στην κρέμα χτυπώντας τη με το μίξερ μέχρι να γίνει
το μείγμα ομογενές.
Στο μεταξύ, έχουμε λιώσει την κουβερτούρα σε μπεν μαρι.
Απλώνουμε πάνω στα σαβαγιάρ λιγότερη από τη μισή ποσότητα κρέμας
και περιχύνουμε με λίγη από τη λιωμένη κουβερτούρα.
Τοποθετούμε άλλη μία στρώση σαβαγιάρ.
Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα όλη την επιφάνεια των μπισκότων
και τα πλαϊνά της τούρτας.
Βάζουμε την κουβερτούρα σε κορνέ και γαρνίρουμε
την επιφάνεια της τούρτας.
Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και τη βάζουμε στο ψυγείο
να παγώσει για 2-3 ώρες μέχρι να τη σερβίρουμε.
βουτάμε ελάχιστα τα σαβαγιάρ.
Στρώνουμε τα σαβαγιάρ σε στρογγυλή πιατέλα.
Χτυπάμε με μίξερ χειρός τη φυτική σαντιγί με τη ζάχαρη άχνη
μέχρι να φουσκώσει.
Διαλύουμε το κακάο στο υπόλοιπο κονιάκ και το ρίχνουμε
μέσα στην κρέμα χτυπώντας τη με το μίξερ μέχρι να γίνει
το μείγμα ομογενές.
Στο μεταξύ, έχουμε λιώσει την κουβερτούρα σε μπεν μαρι.
Απλώνουμε πάνω στα σαβαγιάρ λιγότερη από τη μισή ποσότητα κρέμας
και περιχύνουμε με λίγη από τη λιωμένη κουβερτούρα.
Τοποθετούμε άλλη μία στρώση σαβαγιάρ.
Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα όλη την επιφάνεια των μπισκότων
και τα πλαϊνά της τούρτας.
Βάζουμε την κουβερτούρα σε κορνέ και γαρνίρουμε
την επιφάνεια της τούρτας.
Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και τη βάζουμε στο ψυγείο
να παγώσει για 2-3 ώρες μέχρι να τη σερβίρουμε.
Tip: Μπορούμε να διακοσμήσουμε την τούρτα με φράουλες
κομμένες στα 2 ή με γλυκό του κουταλιού βύσσινο.
κομμένες στα 2 ή με γλυκό του κουταλιού βύσσινο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου