Σελίδες

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Στο ορεινότερο χωριό της Λευκάδας, την Εγκλουβή, καλλιεργείται η περίφηµη φακή της περιοχής, που ξεχωρίζει για τη µοναδική γεύση της και την ευκολία στο βράσιµο --> Φακές Εγκλουβής µε ραβιόλια

Φακές Εγκλουβής µε ραβιόλια

Πλένω 300 γρφακές Εγκλουβής και τις βράζω 
σε κρύο νερό µε φύλλο δάφνης και 
τη φλούδα από πορτοκάλιακέρωτο
Προτού µαλακώσουν πολύ (πρόκειται για σαλάτα), 
τις στραγγίζω και τις αφήνω να κρυώσουν.

Ψιλοκόβω 

ξερό κρεµµύδι και 
φρέσκο
ντοµάτα
πιπεριά κέρατο
10 φύλλαµαντζουράνας και 
1 µατσάκι µαϊντανό
Ανακατεύω µε τις φακές, αλατοπιπερώνω και 
ρίχνω κ.σξίδι και κ.σ. έ.πελαιόλαδο.

Η
 γέµιση για τα ραβιόλια: 

Σε ένα κατσαρολάκι, σοτάρω σε λίγο έ.πελαιόλαδο 
1κρεµµύδι ψιλοκοµµένο και 
τα φύλλα από 700 γρτσουκνίδα 
(όταν δεν βρίσκω τσουκνίδα, χρησιµοποιώ χόρτα εποχής). 
Ρίχνω κ.σάνηθο και 
κ.σδυόσµο – τα φύλλα τους ψιλοκοµµένα – 
καθώς και φλνερό.

Μόλις πάρουν βράση, αποµακρύνω από τη φωτιά, 

αδειάζω σε ένα µπολ, ρίχνω 
100 γρ.τριµµένη γραβιέρα Κρήτης (ΠΟΠ), 
κ.γκύµινο
ανακατεύω και αλατοπιπερώνω. 
Δοκιµάζω και διορθώνω.

Η
 ζύµη για τα ραβιόλια: 

Σε ένα µπολ ανακατεύω 300 γραλεύρι σκληρό, αβγά και λίγο αλάτι
Αφήνω τη ζύµη να ξεκουραστεί για 1 ώρα. 
Ανοίγω ένα φύλλο όσο πιο λεπτό µπορώ. 
Κόβω τη ζύµη µε στρογγυλό κουπ πατ και βάζω στο κέντρο των 
µισών δίσκων ζύµης από 1 κ.σ. γέµιση. 
Τοποθετώ πάνω από το καθένα ένα καπάκι ζύµης και κλείνω 
ενώνοντας περιµετρικά µε τα δάχτυλα. 
Διατηρώ τα ραβιόλια στην κατάψυξη σε ένα ταψί. 
Τα βράζω λίγο πριν από το σερβίρισµα και τα περιχύνω 
µε λίγο ελαιόλαδο. 
Τα σερβίρω επάνω στη σαλάτα.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου