Σελίδες

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Κόκκινο λάχανο στην κατσαρόλα με αχλάδια και μπίρα

Κόκκινο λάχανο στην κατσαρόλα με αχλάδια και μπίρα

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

- 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

- 30 γρ. λαρδί (lardo), σε κύβους
- 1 γογγύλι, τριμμένο

- 1 καρότο, τριμμένο

- 1 μέτριο κόκκινο λάχανο, σε χονδρά κομμάτια

- 330 ml ξανθιά μπίρα

- 330 ml σκούρο* ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό

- 2 σφιχτά αχλάδια, καθαρισμένα, κομμένα στα 4

- πιπέρι χονδροσπασμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το λαρδί, 

το γογγύλι και το καρότο για 2 λεπτά και προσθέτουμε το λάχανο. 
Μόλις μαραθεί, σβήνουμε με την μπίρα. 
Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά στο μισό και προσθέτουμε τον ζωμό 
και τα αχλάδια. 
Μαγειρεύουμε μέχρι να χυλώσει το φαγητό και πασπαλίζουμε με το πιπέρι.

*Το λαρδί (lardo) είναι ένα ιταλικό αλλαντικό που θα βρείτε 

στα ντελικατέσεν και στα μαγαζιά αλλαντικών
* Για να φτιάξουμε σκούρο ζωμό χρησιμοποιούμε μισοψημένο 
κοτόπουλο που το βράζουμε με λαχανικά και μπαχαρικά.

Φωτογράφος: Γιώργος Δρακόπουλος
http://www.tovima.gr/vimagour

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου