Συστατικά
Για τη ζύμη
- 400 γρ αλεύρι
- 100γρ ζάχαρη
- 250 γρ βούτυρο
- 10 g μπέικιν πάουντερ
- 2 αυγα
- 1/2 λεμόνι μονο το ξύσμα
Για τη γέμιση
- 130 γρ ζάχαρη
- 200 γρ αμύγδαλο πούδρα
- 100 γρ τριμμένη καρύδα
- 3 κουταλιές της σούπας ρούμι
- 250 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
- Από τα παραπάνω 6 υλικα κανουμε μια ζυμη,
(πιθανόν 2-3 κουταλιές αλεύρι ακόμα να προσθέσετε)
- Προθερμάνετε το φούρνο, στους 175 βαθμούς αερα
Για την γέμιση
- Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι.
Σε μια 24 άρα φορμα βαζουμε στον πατο μια λαδοκολα.
Χωριζουμε τη ζύμη στα τρία μέρη
- Ενα μέρος το ανοιγουμε σε φυλλο και το βαζουμε στην φορμα.
Το αλλο τρίτο στα πλάγια της φόρμας καπου 3 Πόντους
- Βαζουμε την γεμιση επανω με ενα βρεγμένο κουταλι την απλώνουμε
να ειναι παντου το ίδιο πάχος
- Τώρα με το τελευταίο τρίτο κομμάτι της ζύμης ανοίγουμε και την βαζουμε
επανω στην γεμιση.
- Ψήνουμε στους 175 ° C αέρα περίπου 40-45 λεπτά
- Οταν κρυωσει πασπαλιζουμε με αχνη.
http://www.mageirikesdiadromes.gr/recipes/tra
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου