Σελίδες

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ...Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Ταπητουργείο) άλλαξε όψη ΚΑΙ...σε μια εβδομάδα η πλατεία «βανδαλίσθηκε» από διάφορα συνθήματα.



Πληθώρα έργων πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στον Δήμο Βύρωνα. Η Δημοτική Αρχή υλοποιεί τη δέσμευσή της για την αλλαγή της εικόνας του Δήμου προς όφελος των κατοίκων της. Ένα από τα έργα, πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Ταπητουργείο).
 
Η πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Ταπητουργείο) άλλαξε όψη, γέμισε χρώματα και πολύχρωμα λουλούδια. 

Αρωγός σ’ αυτή την προσπάθεια ήταν 70 εθελοντές της ομάδας “Ethelon”* και εργαζομένων των καταστημάτων “Μy Μarket”, οι οποίοι, σε αγαστή συνεργασία με υπαλλήλους του δήμου έβαψαν το αμφιθέατρο της πλατείας, φύτεψαν 126 φυτά, επιδιόρθωσαν 19 παγκάκια, συγκέντρωσαν 11 σακούλες απορριμμάτων, μετατρέποντας την σε χώρο πρασίνου και αναψυχής για τους κατοίκους της περιοχής.
Παρόλα αυτά, μέσα σε μια εβδομάδα η πλατεία «βανδαλίσθηκε» από διάφορα συνθήματα.
Για αυτόν τον λόγο ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης δήλωσε τα εξής:
«Είναι πραγματικά κρίμα και άδικο, για όλους όσους συμμετείχαν σ’ αυτή την προσπάθεια, αλλά πάνω από όλα για τους κατοίκους του Βύρωνα, η όμορφη αυτή πλατεία, ειδικά όπως διαμορφώθηκε μετά από την παρέμβαση της εθελοντικής ομάδας "Ethelon" με τη στήριξη των σούπερ μάρκετ “My market” και την τεχνική υποστήριξη των υπηρεσιών του Δήμου, να βανδαλίζεται, δείγμα ότι «κάποιοι» δεν επιθυμούν έναν δήμο καθαρό, έναν δήμο που να μπορούν να απολαύσουν όλοι οι πολίτες. Ο Δήμος δημιουργεί, δεν καταστρέφει. Είναι χρέος όλων μας να προστατεύσουμε τη δημόσια περιουσία.»
*Λίγα λόγια για την ομάδα «Ethelon»: “Η ethelon είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση της έννοιας του εθελοντισμού στην ελληνική κοινωνία. Μέσα από ένα σύνολο δράσεων, εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών, εντοπίζουμε, κινητοποιούμε και συνδέουμε άτομα, αυτόνομες ομάδες, θεσμικούς φορείς και εταιρείες με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, αποσκοπώντας στην ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ τους με βάση την εθελοντική προσφορά.”
**Στις εικόνες μπορείτε να δείτε τις παρεμβάσεις στην πλατεία αλλά και τους βανδαλισμούς.



http://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=8100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου