Υλικά
1-2 κιλά χοντρό αλάτι1 μεγάλη σακούλα πάγο2 πλαστικές σακούλες,
από χοντρό πλαστικό που κλείνουν αεροστεγώς σε δυο μεγέθη,
το μεγαλύτερο και ένα πιο μικρόΓάλα
(πλήρες, άπαχο, κρέμα γάλακτος, γάλα με κακάο, ό,τι θέλετε)
Εκτέλεση
1. Στη μικρή σακούλα, βάλτε όσο γάλα χωράει (μην την ξεχειλίσετε όμως) και κλείστε την πολύ καλά να μην ανοίγει.
2. Γεμίστε την μεγάλη σακούλα με το αλάτι και τον πάγο, και βάλτε μέσα την μικρή.
3. Αρχίστε να χτυπάτε πολύ καλά τη σακούλα, με προσοχή μην σκιστεί, για 5 λεπτά συνεχόμενα -ανάλογα με το πόσο δυνατά χτυπάτε μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο μέχρι να σχηματιστεί η κρέμα του παγωτού.
4. Το παγωτό σας είναι έτοιμο.
Προσθέστε ό,τι υλικά θέλετε για γαρνίρισμα και απολαύστε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου