Τι χρειαζόμαστε
- ½ κιλό πλυμμένο σπανάκι χωρίς κοτσάνια....
- 1 μέτριο κρεμμύδι- 2 κ. σ. βούτυρο
- αυγά
- αλάτι
- 1 κ.σ. μηλόξιδο ή οποιοδήποτε ελαφρύ λευκό ξίδι
Πώς το φτιάχνουμε
- Λώνουμε σε ένα τηγάνι 2 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια,
προσθέτουμε το σπανάκι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να
απορροφηθούν τα υγρά.
- Μέχρι να «καβουρδιστεί» το σπανάκι βράζουμε σε ένα άλλο σκεύος
το νερό με το ξίδι, προσοχή το νερό πρέπει να σκεπάσει τα αυγά,
και σπάμε προσεκτικά για κάθε πιάτο 1 αυγό.
Μόλις τα αυγά βράσουν, μοιράζουμε το σπανάκι σε μερίδες
τοποθετούμε επάνω από ένα αυγό και σερβίρουμε αμέσως.
- Λώνουμε σε ένα τηγάνι 2 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια,
προσθέτουμε το σπανάκι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να
απορροφηθούν τα υγρά.
- Μέχρι να «καβουρδιστεί» το σπανάκι βράζουμε σε ένα άλλο σκεύος
το νερό με το ξίδι, προσοχή το νερό πρέπει να σκεπάσει τα αυγά,
και σπάμε προσεκτικά για κάθε πιάτο 1 αυγό.
Μόλις τα αυγά βράσουν, μοιράζουμε το σπανάκι σε μερίδες
τοποθετούμε επάνω από ένα αυγό και σερβίρουμε αμέσως.
Σκονάκι:
*Για ένα ιδιαίτερο touch, μπορείτε να το σερβίρετε πάνω
σε φέτες ψωμιού για τοστ.
*Μια παραλλαγή είναι με χτυπημένα αυγά.
Μόλις απορροφήσει όλα τα υγρά το σπανάκι,
χτυπάτε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με λίγη κρέμα γάλακτος
και το προσθέτετε στο τηγάνι,
ανακατεύετε, και τηγανίζετε για 4-5΄.
*Μπορείτε να το σερβίρετε με σκορδάτο γιαούρτι*
*Για ένα ιδιαίτερο touch, μπορείτε να το σερβίρετε πάνω
σε φέτες ψωμιού για τοστ.
*Μια παραλλαγή είναι με χτυπημένα αυγά.
Μόλις απορροφήσει όλα τα υγρά το σπανάκι,
χτυπάτε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με λίγη κρέμα γάλακτος
και το προσθέτετε στο τηγάνι,
ανακατεύετε, και τηγανίζετε για 4-5΄.
*Μπορείτε να το σερβίρετε με σκορδάτο γιαούρτι*
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου