Σελίδες

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Τάρτα με σάλτσα ντομάτας, λαδοτύρι Μυτιλήνης και ρόκα


Τάρτα με σάλτσα ντομάτας, λαδοτύρι Μυτιλήνης και ρόκα
Υλικά

-200 γρ. σφολιάτα ανοιγμένη
-1.200 γρ. ντοματάκια κονκασέ βρασμένα 

*μέχρι να φύγει τελείως το νερό τους
-3 φέτες λεπτές λαδοτύρι Μυτιλήνης....


-2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
-1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη
-2 σκελίδες σκόρδο
-1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
-1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
-1 κουτ. σούπας μουστάρδα
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-λίγα φύλλα ρόκας
-αλάτι, πιπέρι
-μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 22,5 εκ. βουτυρωμένη
Eκτέλεση


- Σοτάρουμε σε μέτριο και βαθύ τηγάνι τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο 
σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, 
να καραμελώσουν και να μαραθούν καλά. 
- Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα, το τσίλι, τη ζάχαρη, το σκόρδο, 
το δεντρολίβανο, τον βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. 
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. 
- Στρώνουμε τη σφολιάτα σε φόρμα τάρτας ελαφρώς βουτυρωμένη, 
αλείφουμε με τη μουστάρδα και στρώνουμε μέσα το τυρί. 
- Προσθέτουμε το μείγμα της ντομάτας και ψήνουμε 
στους 200°C για 30 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η βάση. 
- Βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε προαιρετικά με φλούδες 
από λαδοτύρι, διακοσμούμε με μερικά φύλλα ρόκας και σερβίρουμε.

Tip: 
Μια τάρτα που τρώγεται ζεστή και κρύα, 
με υπέροχη γεύση ψημένης ντομάτας. 
Κατάλληλη για όλες τις εποχές, 
με φρέσκια ντομάτα ή του κουτιού. 
*Το μυστικό είναι η ντομάτα να βράσει μέχρι 
να εξατμιστούν τα υγρά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου