Σελίδες

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Gymnema sylvestre ή αλλιώς ο «φονιάς» της ζάχαρης


Gymnema Sylvestre
 .... Και όχι άδικα, αφού μειώνει την ευχαρίστηση από 
την γλυκιά γεύση,  καθώς και την επιθυμία 
για κατανάλωση ζάχαρης.  
Επίσης, δεσμεύει ....
την ζάχαρη που περιέχεται στην τροφή 
και διατηρεί χαμηλά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. 
Το Gymnema Sylvestre φύεται στην Κεντρική και τη Νότια Ινδία όπου έχει χρησιμοποιηθεί (από την παραδοσιακή ιατρική Ayurvedic) για τον έλεγχο σακχάρου στο αίμα για πάνω από 2.000 χρόνια γιατί ως οι έρευνες έδειξαν τα φύλλα του περιέχουν ένα απόσταγμα, το γυμνεμικό οξύ που συμβάλλει στον έλεγχο των επιπέδων ζαχάρου στο αίμα .. Τα φύλλα επίσης χρησιμοποιούνται για τη μείωση της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων στο αίμα. Έχει δράση αντιφλεγμονώδη, λειτουργεί ως τονωτικό του ήπατος, εμετικό, διουρητικό. Είναι χρήσιμο σε ηπατοσπληνομεγαλία, δυσπεψία, δυσκοιλιότητα, ίκτερο, καρδιοπάθεια, αμηνόρροια, για την τόνωση της καρδιάς και αυξάνει την έκκριση των ούρων. Δρα υποστηρικτικά στον έλεγχο βάρους. Έχει επίσης αντιαλλεργικές και αντιικές ιδιότητες.
Επειδή, ακριβώς, έχει την ικανότητα να μπλοκάρει την αφομοίωση της ζάχαρης ενώ ταυτόχρονα καταστέλλει την επιθυμία για ζάχαρη το gymnema έχει μεγάλη απήχηση στην βιομηχανία συμπληρωμάτων διατροφής.
Η αντιδιαβητική δράση του προσδιορίστηκε από πολύ νωρίς.Το Ινδικό του όνομα Gur-mar σε ακριβή μετάφραση σημαίνει «καταστροφέας της ζάχαρης». Επηρεάζει την αίσθηση του γλυκού,-αναστέλλει την αίσθηση του γλυκού για περίπου 1 με 2 ώρες μετά την κατανάλωσή του, κατά τετοιο τρόπο ώστε η κατανάλωση ζάχαρης να δίνει στο στόμα απλώς την αίσθηση άμμου, -. Αλλά συγχρόνως επηρεάζει και την αίσθηση πικρού σε μικρότερο όμως βαθμό, ενώ αφήνει ανεπηρέαστες τις υπόλοιπες γεύσεις.
Χρησιμοποιούνται τα φύλλα και οι ρίζες. Δίνει υπέροχη γεύση όταν γίνεται τσάι.
Ιδιότητες κατά την κατανάλωση ... [...]  starvoice.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου