Σελίδες

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

....οταν ο "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΣΗΣ"...έλεγε...Νάστας, ο Μακάρθι των Τρικάλων!

Αποτέλεσμα εικόνας για Θανάση Νάστα, συνταξιούχου εκπαιδευτικού       
Νάστας, ο Μακάρθι των Τρικάλων!
Ο διευθυντής του 4ου Λυκείου Τρικάλων αρνείται να δεχτεί την
τοποθέτηση καθηγητή που «σχετίζεται με το ΚΚΕ»
*Οι ευθύνες βαρύνουν την κυβέρνηση, υπογραμμίζει το Τμήμα Παιδείας της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ
Διευθυντής λυκείου των Τρικάλων αρνείται να δεχτεί να διδάξει στο σχολείο του, ένας καθηγητής, ο οποίος - σύμφωνα με τον λυκειάρχη - «σχετίζεται με το ΚΚΕ»!
Πρόκειται για τον γνωστό και μη εξαιρετέο διευθυντή του 4ου Λυκείου Τρικάλων, Θανάση Νάστα - το γιατί αυτός ο χαρακτηρισμός θα καταλάβετε, διαβάζοντας παρακάτω για άλλα «ανδραγαθήματά» του - ο οποίος αρνείται, πεισματικά και προκλητικά, να εντάξει τον συγκεκριμένο καθηγητή στο ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκόντων του σχολείου, παρά το γεγονός ότι για την τοποθέτησή του εκεί υπάρχει ομόφωνη απόφαση του ΠΥΣΔΕ Τρικάλων!!
Οπως ο ίδιος ο λυκειάρχης έχει παραδεχτεί, η άρνησή του αυτή σχετίζεται με την ιδεολογική τοποθέτηση του καθηγητή. Υπάρχει μαρτυρία μαθητών, που τον άκουσαν να μιλάει στο τηλέφωνο του γραφείου του και να λέει πως 
«δε θέλει να έχει στο σχολείο του κάποιον που σχετίζεται με το ΚΚΕ», ενώ την 1-10-2003, όταν τον κάλεσαν στο ΠΥΣΔΕ να δικαιολογήσει 
την αρνητική στάση του, είπε ότι 
«δε θέλει στο σχολείο ινστρούχτορες του ΚΚΕ».
Ο Θ. Νάστας είναι ο ίδιος που, την περασμένη άνοιξη, μετέτρεψε το 4ο Λύκειο σε φυλακή, κλειδαμπαρώνοντας τις πόρτες του για να εμποδίσει τους μαθητές να πάρουν μέρος σε συλλαλητήριο κατά της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στο Ιράκ. Ομως, για κείνη την αντιεκπαιδευτική - αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά του, αντί να τιμωρηθεί, μάλλον, πήρε το «εύγε» από το υπουργείο Παιδείας, καθώς παρέμεινε ακλόνητος στη θέση του, όπως ακλόνητος παρέμεινε και στις αντιδημοκρατικές ιδέες και τις αυταρχικές συμπεριφορές του.
Δέσμιος, λοιπόν, ενός αναχρονιστικού, αντιδημοκρατικού, αυταρχικού ιδεολογικού συμπλέγματος, ήταν σίγουρο ότι θα προχωρούσε και σε άλλες ανάλογες προκλήσεις κι αργά ή γρήγορα θα έφτανε στον αντικομμουνισμό, που είναι ξανά της «μόδας». Κι εκεί, ακριβώς, οδηγήθηκε, επιλέγοντας για θύμα του, αυτή τη φορά, όχι τους μαθητές του, αλλά ένα συνάδελφό του, που έχει το «ελάττωμα» να μη συμφωνεί με τις δικές του ιδέες και, μάλιστα, να διέπεται από άλλες ιδέες, προοδευτικές, αριστερές, κομμουνιστικές.
Το ΚΚΕ
Η στάση του Θ. Νάστα «επαναφέρει στη μνήμη μας την καταδικασμένη εποχή του Μακαρθισμού και προκαλεί τη δημοκρατική ευαισθησία του λαού των Τρικάλων και του ελληνικού λαού», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Παιδείας της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ και επισημαίνει: «Τελικά ο κ. Αθανάσιος Νάστας ξεπέρασε τα εσκαμμένα και βγάζει όλο το αντικομμουνιστικό του υπόβαθρο. Δείχνει ότι δεν του αξίζει να βρίσκεται σ' αυτή τη θέση που του εμπιστεύτηκε η Πολιτεία για τη Δημοκρατική Διαπαιδαγώγηση των νέων της πατρίδας μας».
Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Σοβαρές ευθύνες για την κατάσταση που δημιουργείται έχει η κυβέρνηση με την αντιεκπαιδευτική της πολιτική, που, εναρμονισμένη απόλυτα με την πολιτική της ΕΕ, προωθεί τον αυταρχισμό 
και εκκολάπτει "το αυγό του φιδιού". Δίνει τη δυνατότητα σε φαστιστοειδή τύπου Νάστα να προχωρούν σε "αξιολόγηση των εκπαιδευτικών", να επιλέγουν, ή να απορρίπτουν εκπαιδευτικούς κατά το δοκούν και, μάλιστα, με πολιτικά κριτήρια. Αυτή είναι η περιβόητη αξιολόγηση που προωθούν η κυβέρνηση 
και η ΕΕ».
Παρακάτω υπογραμμίζεται: «Ο αντικομμουνισμός, που εκτείνεται το τελευταίο διάστημα και εκφράζεται από επίσημα χείλη, όπως του κ. Φερχόϊγκεν, είναι που δίνει τη δυνατότητα σε ορισμένους εντελώς ανιστόρητους ανθρώπους, αλλά με μεγάλη "προσαρμοστικότητα", πρώτοι να ακολουθήσουν τη γραμμή του αντικομμουνισμού, ως "χαμαιλέοντες"».
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Το ΚΚΕ, στην πολύχρονη αγωνιστική ιστορία του, πολλές φορές αντιμετώπισε προκλήσεις εναντίον του. Στάθηκε πάντα όρθιο, υπερασπιζόμενο το δικαίωμα των παιδιών του λαού για μια Παιδεία που να ανταποκρίνεται στις κάθε φορά σύγχρονες ανάγκες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
Οι μαζικοί φορείς των εκπαιδευτικών, των γονέων, των μαθητών και οι άλλοι μαζικοί φορείς του νομού οφείλουν να τοποθετηθούν απέναντι σε τέτοιου είδους προκλήσεις, που, σε τελική ανάλυση, έρχονται ενάντια, όχι μόνο στο ΚΚΕ, αλλά και στη Δημοκρατική Διαπαιδαγώγηση της νεολαίας».
Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2003 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου