Σελίδες

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Γιουβαρλάκια από κινόα



Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι κινόα + 2 κ.σ. για τη σούπα
  • 1 φλτιζάνι λευκή φακή
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. ξερό κόλιαντρο
  • 1 μικρή πιπεριά τσίλι
  • 2 αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινα μήλα ψιλοκομμένα
  • 1/4 του φλιτζανιού μαϊντανό
  • Ζωμό λαχανικών ή 4 φλιτζάνια νερό με ένα κύβο λαχανικών
  • Το χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι


Τρόπος μαγειρέματος


  • 1
    Βράσε τις φακές σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας! Στο μισό χρόνο πρόσθεσε μαζί και 1 φλιτζάνι κινόα στην κατσαρόλα να ψηθεί που θέλει λιγότερο χρόνο
  • 2
    Σούρωσε και πρόσθεσε όλα τα υλικά εκτός από το 1 αυγό, το ζωμό και το αλατοπίπερο σε ένα μπολ. Πλάσε σε μπαλάκια και άφησε στην άκρη
  • 3
    Βάλε το νερό ή το ζωμό σε μια κατσαρόλα και άφησε να πάρει βράση. Ρίξε τα γιουβαρλάκια σου αφού κοχλάσει καλά το νερό για αν μην διαλυθούν.
  • 4
    Πρόσθεσε το κινόα, ελαιόλαδο, χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε και άσε να ψηθούν για 20 λεπτά
  • 5
    Χτύπησε το λεμόνι με το αυγό σε ένα μπολ. Πάρε λίγο από το ζουμάκι της σούπας και σιγά, σιγά πρόσθεσε στο αυγολέμονο χτυπώντας ζωηρά με πιρούνι. Συνέχισε την ίδια διαδικασία για να ζεσταθεί το αυγολέμονο χωρίς να ψηθεί και γύρισε το μέσα στη σούπα
  • 6
    Σέρβιρε

  • 2 σχόλια: