Σελίδες

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟ, ΧΩΡΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, Του Γιάννη Θεοδωρόπουλου.

Φωτογραφία του Ιωαννης Θεοδωροπουλος.
Αγαπητοί Έλληνες εμείς κομπάζουμε ότι δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού στην ανθρωπότητα, και δικαίως κομπάζουμε, γιατί οι πρόγονοι μας υπήρξαν οι γεννήτορες της Δημοκρατίας, οι γεννήτορες του αλφάβητου, η πιο σημαντική και ιστορικά αναλλοίωτη προσφορά των Ελλήνων στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό. Όλοι οι θησαυροί, της επιστήμης και της τέχνης του δυτικού κόσμου, έχουν γραφεί με αλφάβητα, που γεννήθηκαν στην Ελλάδα (λατινικό: το αλφάβητο της Κύμης). (σλάβικο: αποτελεί ελάχιστα παραλλαγμένη μορφή του Ελληνικού).
Υπήρξαν οι γεννήτορες της πιο τέλειας γλώσσας του κόσμου. Η γλώσσα η οποία στήριξε τη Φιλοσοφία, τη Ρητορική, την Επιστήμη, τις Τέχνες, τη Δημοκρατία. 
Η Ομήρου Ιλιάς, και η Ομήρου Οδύσσεια αποτελούν ένα κορυφαίο λογοτεχνικό και ποιητικό αριστούργημα. Που προηγείται κατά 23 αιώνες του επόμενου, μη Ελληνικού λογοτεχνήματος, αν θεωρήσουμε τον Σαίξπηρ το πιο ικανό να συγκριθεί με τον Όμηρο. 
Υπήρξαν οι εμπνευστές της τραγωδίας της σάτιρας, των Θεατρικών παραστάσεων, και κατασκευαστές των 154 άρων καταγεγραμμένων θεάτρων με την θαυμάσια ακουστικότητα. 
Αλλά και στις θετικές επιστήμες, αν ανατρέξουμε στην Αρχαία Ελλάδα βλέπουμε ότι Ο Θαλής το 500 π.χ. είχε ανακαλύψει το στατικό Ηλεκτρισμό. Ο Λεύκιππος και Ο Δημόκριτος το 400 π. χ. διατυπώνουν την Ατομική θεωρεία, που είναι η πρώτη σοβαρή προσπάθεια υλιστικής εξήγησης του κόσμου, χωρίς παρέμβαση καμιάς υπερφυσικής δύναμης. Ο Αρίσταρχος το 300 π.χ. διατύπωνε πρώτος την Ηλιοκεντρική θεωρία, Ο Ερατοσθένης το 250 π.χ. αποδεικνύει την σφαιρικότητα της Γης, και υπολογίζει τη περίμετρο της, με αρκετή ακρίβεια, σε 252.000 στάδια. 
Ο Πυθαγόρας έβαζε τις βάσεις των Μαθηματικών, ο Ευκλείδης της Γεωμετρίας, ο Αρχιμήδης με ένα πλήθος μηχανικών επινοήσεων, και ο Ήρων ο Αλεξανδρεύς κατασκεύασε την πρώτη ατμομηχανή, (Ατμοστρόβιλος), το 150 π. χ. Μια κατασκευή που είχαν εφαρμοσθεί δύο τρομερές εφευρέσεις. Η δύναμη του ατμού, που ακόμη και σήμερα κινεί πλοία και Ατμοηλεκτρικά εργοστάσια, και η δύναμη των αερίων, που σήμερα είναι η τελευταία λέξη για την κίνηση των πυραύλων, των αεροπλάνων, και των διαστημοπλοίων. 
Τα αρχιτεκτονικά τους και πολεοδομικά τους δημιουργήματα, είναι αξεπέραστα. Ακόμη και σήμερα αποτελούν πρότυπα και σημεία αναφοράς για τις σύγχρονες απαιτήσεις.
Η γλυπτική και η ζωγραφική άγγιξε την τελειότητα, και σαν καλλιτεχνικό δημιούργημα, αλλά και ανάλογα με τον προορισμό τους την ιδανική σκηνοθεσία. 
Στην μουσική αρχίζοντας από την κιθάρα του Απόλλωνα, και φθάνοντας ως την περίπλοκη «ύδραυλι του Κτησίβιου». Έχουν καταγραφεί περί τα τριάντα 30 μουσικά όργανα. 
Η διαπαιδαγώγηση των νέων και ειδικά ο τρόπος της υπήρξε το μέγα επίτευγμα τις νοοτροπίας τους που τους έκανε να ξεχωρίζουν πνευματικά και πολιτισμικά από τους άλλους λαούς διότι είχαν επιλέξει με το τι έπρεπε να διαπαιδαγωγηθούν οι νέοι. Πέρα από την αποκομιδή γνώσεων, θεωρούσαν τη μουσική και την γυμναστική ως αναγκαίο κρίκο για την διαμόρφωση του χαρακτήρα και του πνευματικού επιπέδου των νέων. Το «Νούς υγειής εν σώματι υγειές» που προφασίζονται καταδεικνύει και το αποτέλεσμα. 
Ο Ιπποκράτης το 400 π. χ. Αποφαίνεται αυτό που η σύγχρονη ιατρική έχει αποδείξει ότι ο δαιμονισμός είναι ασθένεια και συγκεκριμένα πάθηση του εγκεφάλου, ενώ Ο Χριστός (καίτοι γιος Θεού, όπως έλεγε), δεν το γνώριζε, και διέταζε τα δαιμόνια να εξέλθουν από τους ασθενείς......που δεν ήταν ασθενείς, αλλά κατά πάσα πιθανότητα ήταν αβανταδόροι, μέλη της 70μελούς ομάδας που προηγείτο του Χριστού. (όρα κατά Λουκά κεφ.Ι΄ παρ.1).
Ο Ασκληπιός ο πρωτοπόρος της Ιατρικής είχε διαγνώσει ότι για την θεραπεία οποιασδήποτε νόσου πέρα από την δράση των φαρμάκων απαιτητέ και η καλή ψυχολογική κατάσταση του ασθενούς. Γι’ αυτόν τον λόγο έχτισε την κλινική του κοντά στο θέατρο της Επιδαύρου, ώστε οι ασθενείς του παρακολουθώντας τις θεατρικές παραστάσεις να βρίσκουν τρόπο να βελτιώνουν την ψυχολογία τους. 
Ο πολύπλοκος μηχανισμός των Αντικυθήρων που ανασύρθηκε από τη θάλασσα τον περασμένο αιώνα, κατασκευασμένος το 100 π.χ. πιθανόν από τον μαθηματικό, αστρονόμο, και γεωγράφο Ίππαρχο τον Ρόδιο, η από μαθητή του Αρχιμήδη, αποτελεί το πρώιμο στάδιο των σύγχρονων ηλεκτρονικών υπολογιστών, και μαρτυρεί το υψηλό επίπεδο επιστημονικής γνώσης και τεχνολογίας των Αρχαίων Ελλήνων. Μια γνώση που δεν θα αργούσε να δώσει τους καρπούς της που δεν ήταν άλλοι από την βιομηχανική και τεχνολογική επανάσταση. Προσφέροντας τα πολύτιμα αγαθά της στην ανθρωπότητα. 
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟ, ΧΩΡΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, 
Από τότε που δια πυρός και σιδήρου μας τα επέβαλαν οι Βυζαντινοί και το χριστιανικό ιερατείο, τίποτα δεν έχουν να παρουσιάσουν, παρά μόνο καταστροφές, καταστροφές των περίτεχνων ναών. Δεν άφησαν λίθο επί λίθου. Καταστροφές των έργων τέχνης, το μαρτυρούν τα ακρωτηριασμένα αγάλματα που στολίζουν τα μουσεία όλου του πολιτισμένου κόσμου, και εκεί βουβά και ακίνητα, θαρής ότι σου λένε: ποιοί "βάρβαροι" ποιά "ανθρωπόμορφα ζώα" μας βεβήλωσαν. 
Το ιερατείο ισχυρίζεται ότι δια της γλώσσας του Ευαγγελίου και των Ιερών Γραφών διέσωσε τον Ελληνισμό και την γλώσσα του. 
Από ποιούς μας διέσωσαν, από ποιούς πράγματι κινδύνευε ο Ελληνισμός η ιστορία του και η γλώσσα του. Γιατί μέχρι να επιβληθεί δια της βίας ο χριστιανισμός ο Όμηρος και τα άλλα συγγράμματα κυκλοφορούσαν ελεύθερα χωρίς κανένα κίνδυνο εξαφάνισης. Ποίοι ήταν αυτοί που επιβουλεύονταν την Ελληνική γραμματεία. Φυσικά είναι αυτοί που έκαιγαν τα βιβλία δημοσίως, και δεν είναι άλλοι από τους διανοητικώς ανάπηρους (αγίους) πατέρες, και το σκυλολόι τους τις ορδές των καλογέρων, και με πρώτον διδάξαντα τον Παύλο, στην πρώτη οργανωμένη καύση βιβλίων στην Έφεσο. Μετά την Έφεσο και επί οκτώ αιώνες έχουμε ένα πλήθος από οργανωμένες καύσεις βιβλίων. 
Το μέγεθος του διαπραχθέντος εγκλήματος κατά της γνώσης ήταν τρομακτικό, αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι η τέχνη της τυπογραφίας δεν είχε ακόμη εφευρεθεί, και τα κυκλοφορούντα τότε βιβλία ήταν χειρόγραφα, άρα και σπάνια. 
Με δημόσιες καύσεις βιβλίων, αφανίσαν τα μνημειώδη κείμενα, του Ελληνικού πολιτισμού. Κάψανε την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, αυτόν το Ναό της γνώσης και των βιβλίων… το μεγαλύτερο πνευματικό κέντρο της αρχαιότητας, ηλικίας 700 ετών, που μόρφωσε ολόκληρο τον τότε γνωστό κόσμο… κατάστρεψε με πελεκιοφόρους ο επίσκοπος Αλεξανδρείας Θεόφιλος… υπακούοντας στο κάλεσμα του επισκόπου Κωνσταντινουπόλεως Ι. Χρυσοστόμου… ότι εκεί «Δαίμονες οικούσι».
Δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων που το παίζουν και διαβασμένοι ξέχασαν τα μνημειώδη γραπτά που μας κληροδότησαν οι προγονοί μας, και αναγόρευσαν τις ραδιουργίες τις επιδιώξεις και τα παραμύθια των Εβραίων ως ιερά κείμενα. Εγώ ως Έλληνας θλίβομε για την κατάντια τους. 
Εκείνο που μου προκαλεί θλίψη είναι ότι ενώ ζούμε την εποχή των επιτευγμάτων του ανθρωπίνου πνεύματος, που είναι τα θαύματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, που τα βλέπουμε και τα απολαμβάνουμε, γιατί είναι γνήσια και όχι σκηνοθετημένα σαν της θρησκείας, πως είναι δυνατόν να υπάρχουν Έλληνες που είναι θιασώτες του μεσαιωνικού σκοταδισμού, και τους ερωτώ ζούνε στην Ελλάδα και είναι ορθόδοξοι χριστιανοί, αν ζούσαν στην Αραβία θα ήσαν μουσουλμάνοι, αν ζούσαν στις Ινδίες θα ήσαν ινδουιστές, αν ζούσαν στη Κίνα θα ήσαν βουδιστές, κ.ο.κ.ε. τελικά μπορείτε να μας πείτε πια είναι η πραγματική θρησκεία. Για εμένα που δεν αποδέχομαι καμία, δεν έχω πρόβλημα με την λογική μου, εσάς τι σας λέει η λογική σας; 
Eσείς κύριοι που κόβεστε για την ορθοδοξία και την Ρωμανία, πρέπει να γνωρίζετε ότι ο υπολογιστής που κάθεστε και γράφετε τις βλακείες σας, το αυτοκίνητο που οδηγείτε, και ένα πλήθος επιτευγμάτων της σύγχρονης τεχνολογίας που απολαμβάνετε, και για την υγεία σας αν θα κινδυνεύσει εκεί στην σύγχρονη επιστήμη, θα εναποθέσετε τις ελπίδες σας, όμως όλα αυτά είναι επιτεύγματα ευφυών ανθρώπων, γιατί αν η ανθρωπότητα ακολουθούσε την ρύση του Χριστού «μακάριοι οι πτωχοί τω πνέυματι» θα ζούσαμε ακόμη στον μεσαίωνα. 
Αποδεκατίσατε τον Ελληνικό πληθυσμό το άνθος της φιλοσοφίας και της γνώσης, με τα είκοσι και πλέον εκατομμύρια (20 000 0000) Ελλήνων που εξοντώσατε, κατά τον μεσαίωνα, με αποτέλεσμα να σταματήσει η πρόοδος και να επέλθει η οπισθοδρόμηση. Ο επίσκοπος Θεοδώρητος Κύρος συγκρίνοντας την εποχή των ελλήνων με την εποχή επί Ιουστινιανού διαμαρτύρεται και γράφει: «την εποχή της ειδωλολατρίας όλες οι πόλεις ανθούσαν και τώρα που θριάμβευσε ο Χριστιανισμός βρίσκονται σε πτώση κι ερήμωση». 
Ο Ελλαδικός χώρος εκεί που κάποτε έσφυζε από ζωή, και χαρούμενες γιορτές μετά την εξόντωση του Ελληνικού πληθυσμού ερήμωσε, τεράστιες περιοχές έμειναν ακατοίκητες, και όπου συναντούσες οικισμούς εκεί βασίλευε η θλίψη και ο μαρασμός. Οι ολυμπιακοί αγώνες, τα Νέμεα, τα Ίσθμια, τα Πύθια, τα Παναθήναια σταμάτησαν. Ποιητικοί, Μουσικοί, και θεατρικοί αγώνες δεν ξανάγιναν. Τα στάδια τα θέατρα έρημα, και οι εναπομείναντες όρθιες κολώνες έμειναν βουβοί μάρτυρες, του λαμπρού παρελθόντος, και με τις κουκουβάγιες που τα κατοίκισαν να θρηνούν ολονυχτίς, την πνευματική και πολιτισμική κατάντια των Ελλήνων.

Ιωαννης Θεοδωροπουλος
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1742257749197967&set=a.660216817402071.1073741827.100002412767834&type=3&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου