Σελίδες

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ...*Γράφει η Αποστολοπούλου Αννα - Δημοσιογράφος

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ
Ξύπνα και δράσε…. πριν να είναι αργά!
Μείνε μακριά από χειραγωγήσεις…

Παρόλο που έχεις συνειδητοποιήσει ότι δεν είσαι ικανοποιημένος και ευχαριστημένος σ’ αυτή τη σχέση, με τους συγκεκριμένους ανθρώπους,
ότι σε πάει πίσω, ότι έχεις βαλτώσει, διστάζεις να γυρίσεις σελίδα γιατί πολλές φορές είναι η ίδια η οικογένειά σου. Έτσι όμως έχεις αναθέσει στον εαυτό σου τον ρόλο του παραδομένου, του χειραγωγημένου θύματος και έτσι θυσιάζεις χώρο, χρόνο, χρήμα, ακόμη και ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΟΥ ΤΗ ΖΩΗ, την ίδια σου την ευτυχία και την προσωπική σου εξέλιξη προκειμένου να μη δυσαρεστήσεις ΑΥΤΟΥΣ τους άλλους. Ενώ γνωρίζεις πως σε βλέπουν ωφελιμιστικά, καθώς το μόνο που τους νοιάζει είναι να αποκομίσουν κέρδος, υλικό και μη, όπως λόγου χάρη παντός είδους εξυπηρετήσεις, χρηματικές απολαβές, δώρα, σεξουαλική ικανοποίηση, συντροφιά, σοφέρ και παρέα για να καλύψουν την ανία τους ή τον φόβο της μοναξιάς τους. Δεν τους αρκεί, όμως, μόνο αυτό, καθώς για να πετύχουν τα παραπάνω οφέλη προσπαθούν να ελέγχουν τη ζωή σου και τη συμπεριφορά σου, τις επιλογές και τις αποφάσεις σου. 
Να θυμάσαι ότι ένα βασικό χαρακτηριστικό αυτών των ατόμων είναι η υλική ΤΣΙΓΚΟΥΝΙΑ και φυσικά να φανερώνουν στείρα συναισθήματα, δηλαδή η έλλειψη κορεσμού, καθώς όσα και να τους δώσεις θα ζητούν ακόμη περισσότερα και θα σου δείχνουν έμμεσα ή ευθέως τη δυσαρέσκειά τους, ούτως ώστε να νιώθεις άσχημα και ενοχικά.
Έχουν συνειδητά εφεύρει διάφορους τρόπους για να προκαλούν τον οίκτο σου και να σε θυματοποιούν, παρουσιάζοντας διαρκώς τον εαυτό τους ως ταλαιπωρημένο, αδικημένο, προδομένο, θύμα της οικογένειας, των φίλων, της κοινωνίας και της ίδιας της ζωής. Έχουν αναπτύξει την ικανότητα να διαστρεβλώνουν τα λόγια σου, στρέφοντας τα ίδια τα επιχειρήματά σου εναντίον σου, βγαίνοντας δηλαδή και από πάνω. Συνεπώς, σου προκαλούν τύψεις αποδεικνύοντας διαρκώς πόσο δίκιο έχουν και πόσο λάθος ή προβληματικό άτομο είσαι εσύ.
Η μόνη λύση είναι να φεύγεις όσο πιο γρήγορα γίνεται….
Διότι οι υγιείς σχέσεις βασίζονται στην εμπιστοσύνη, στον αμοιβαίο αλληλοσεβασμό, την αγάπη και στην ασφάλεια. Κάθε άνθρωπος θα πρέπει να νιώθει ότι αγαπιέται χωρίς όρους, ότι είναι αποδεκτός γι' αυτό που είναι, και ότι είναι ασφαλές να εκθέσει τα τρωτά του σημεία, τις αρρώστιες και τις αδυναμίες του.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ·ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΜΑΪΟΥ 2018
*αναδημοσίευση Αποστολοπούλου Άννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου