υλικά :
- 1/2 κiλό μυζήθρα γλυκιά
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 αυγό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο σηκώνει
για να γίνει κουρκούτι (πηχτός χυλός)
- λάδι για τηγάνισμα
- 1/2 κiλό μυζήθρα γλυκιά
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 αυγό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο σηκώνει
για να γίνει κουρκούτι (πηχτός χυλός)
- λάδι για τηγάνισμα
εκτέλεση :
- Φτιάχνετε ένα πηχτό χυλό από το γάλα, το αυγό,
το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι, χτυπώντας με το χτυπητήρι.
- Πλάθετε τη μυζήθρα σε μικρά μπαλάκια.
Τα βουτάτε ένα-ένα στο χυλό, τα στραγγίζετε λίγο και τα ρίχνετε
στο τηγάνι με πολύ καυτό λάδι (κάθε φορά ψήνετε μόνο λίγα κομμάτια).
- Όταν ψηθούν, τα ανασύρετε με μία τρυπητή κουτάλα
και τα σερβίρετε με μέλι, πετιμέζι ή ζάχαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου