Σελίδες

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Σουφλέ με τυρί

Σουφλέ με τυρί

υλικά :
- γραβιέρα τριμμένη: 50 γρ.
- παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη: 25 γρ.

- βούτυρο: 40 γρ.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 40 γρ.
- γάλα: 250 γρ.
- αλάτι
- πιπέρι
- μουστάρδα σε σκόνη: 1 κουταλάκι του γλυκού
- αυγά: 4, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια

εκτέλεση :
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς C 
και βουτυρώνετε μια φόρμα για σουφλέ ή ατομικά φορμάκια. 
Ανακατεύετε το βούτυρο, το αλεύρι και το γάλα σε κατσαρολάκι 
στη φωτιά μέχρι να δέσουν. 
Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα και ανακατεύετε πάλι. 
Αφήνετε το κρεμώδες μείγμα να κρυώσει για 10’.

- Χτυπάτε τους κρόκους και προσθέτετε τα τριμμένα τυριά. 
Ρίχνετε το μείγμα τυριών-κρόκων στο προηγούμενο μείγμα
 βουτύρου-αλευριού και ανακατεύετε καλά.

- Χτυπάτε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα. 
Την ενσωματώνετε κι αυτή με απαλές κυκλικές κινήσεις στο μείγμα σας 
και το ρίχνετε όλο μαζί στην πυρίμαχη φόρμα σας ή το μοιράζετε 
σε ατομικά φορμάκια. Ψήνετε για 35’ μέχρι να φουσκώσει. 
*Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου