Σελίδες

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

...συμβολίζουν την αισιοδοξία και τη χαρά...

 Τα χρυσάνθεμα βρίσκονται στο φόρτε της άνθησής τους τον Οκτώβρη και ειδικά του Αγίου Δημητρίου, εξ  ου και η δεύτερη ονομασία τους  Αγιοδημητριάτικα .

...εμφανίζονται με υπέροχες αποχρώσεις από τον Σεπτέμβριο μέχρι
και τον Δεκέμβριο, στολίζουν το μπαλκόνι και φτάνουν στο απόγειο της άνθησής τους στη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, εξ ου και η ονομασία τους αγιοδημητριάτικα. Και μπορεί πατρίδα τους να θεωρείται η Ασία, η κύρια ονομασία τους όμως προδίδει ότι οφείλουν στην ελληνική γλώσσα την παγκοσμίως γνωστή ονομασία τους (Chrysanthemum). 
Photo: j-photography@Flickr
Για γλάστρες και ζαρντινιέρες προτιμήστε τα χαμηλά χρυσάνθεμα, ύψους μέχρι και 40 cm, για να στολίσετε τη βεράντα, τα παράθυρα αλλά και κάποιες εσωτερικές θέσεις, αρκεί να είναι φωτεινές και αρκετά δροσερές. Ιδανικότερη θέση είναι κοντά σε παράθυρο με δυτικό προσανατολισμό.
Για τον κήπο προτιμήστε γλάστρες με ψηλές ανθεκτικές ποικιλίες, οι οποίες έχουν συνήθως άνθη με μικρό μέγεθος. Μη μεταφυτεύσετε τα φυτά σας τώρα ή αν το τολμήσετε, προχωρήστε με πολλή προσοχή, διατηρώντας ακέραιη την μπάλα χώματος με τις ρίζες. 
*περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ womenonly.gr η κ. Ειρήνη Μαγγίνη-Σιάτρα, γεωπόνος και αρχιτέκτονας κήπων και πάρκων, αποκαλύπτει τα μυστικά τους!
Έχουν πάρει το όνομά τους από το ελληνικό πρόθεμα «Chrys» που σημαίνει χρυσό και ήταν το αρχικό χρώμα τους, και το 2ο συνθετικό «ανθέμιο», που σημαίνει λουλούδι.
Μετά από χρόνια καλλιέργειας, τα χρυσάνθεμα είναι πλέον διαθέσιμα σε μία μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου