Σελίδες

Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

...στόν Βύρωνα οι Αλληλέγγυοι Αθλητές έφτιαξαν τα γήπεδα για το Χαμόγελο του Παιδιού...

Φωτογραφία της Ρένα Φατούρου.
...πριν από περίπου ένα μήνα, μια ομάδα αθλητών αποφάσισε να ενισχύσει τις δομές του Χαμόγελου με γήπεδα για τα παιδιά. Ωστόσο, δεν έμειναν εκεί.
Όσο τα συνεργεία βρίσκονταν στον χώρο εκτελώντας τις εργασίες, το ίδιο έκαναν και οι αθλητές σε ένα πανηγυρικό κλίμα -όπως το περιέγραψε. «Έβαφαν, έφτιαχναν, έκαναν δουλειές μαζί με τους εργάτες αλλιώς δεν θα τελείωναν τόσο γρήγορα τα γήπεδα».
...77 αθλητές οργανωμένοι σε συλλογικότητα (πρόκειται για τους  Αλληλέγγυους Αθλητές) ενίσχυσαν τις δομές του Χαμόγελου του Παιδιού στον Καρέα με τρία γήπεδα, ένα ποδοσφαίρου, ένα βόλεϊ και ένα μπάσκετ, όπως επίσης έφτιαξαν χώρο για πινκ πονγκ.
Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι έκτοτε εξακολουθούν να πηγαίνουν μερικές ημέρες της εβδομάδας για να παίξουν με τα παιδιά.
Φωτογραφία του χρήστη Solidarity Athletes-Αλληλέγγυοι Αθλητές.
«Τα παιδιά είναι πολύ χαρούμενα, όλο αυτό τους έχει φτιάξει την διάθεση, δεν είναι μόνο ότι έχουν χώρο να παίξουν, αλλά κι ότι δέθηκαν με του αθλητές και τώρα τους περιμένουν πώς και πώς να έρθουν»...λέει η Ειρήνη,παιδαγωγός του Χαμόγελου.
Το σπίτι του Χαμόγελου στον Καρέα φιλοξενεί αυτήν την στιγμή 27 παιδιά από 4 ετών μέχρι εφήβους. «Από τότε που φτιάχτηκαν τα γήπεδα έχει αλλάξει πολύ το κλίμα. Τα παιδιά είναι πιο χαρούμενα, παίζουν συνέχεια».
Φωτογραφία της Ρένα Φατούρου.
Ο λόγος που έγιναν όλα αυτά είναι γιατί οι Αλληλέγγυοι Αθλητές επιθυμούν να δείξουν τα πολλά και τα πιο όμορφα πρόσωπα του αθλητισμού. «Θέλουμε να δείξουμε ότι ο αθλητισμός μπορεί να βοηθάει και στο τέλος να αλλάζει κάποια πράγματα. Ήρθαμε εδώ να κάνουμε κάτι για τα παιδιά και στο μέλλον σκοπεύουμε να κάνουμε πολλές άλλες δράσεις», λέει ένας ποδοσφαιριστής.
Και συνεχίζει: «Η είδηση δεν έπαιξε και πολύ γιατί δεν θέλουμε να βγάλουμε τα ονόματά μας, θέλουμε να είναι γνωστά μόνο όσα κάνουμε. Αν λέγαμε ποιοι είμαστε θα το έπαιζαν όλοι, όμως».
Εξακολουθούν να μην θέλουν να δημοσιοποιήσουν τα ονόματά τους, επιμένοντας πως το αντιπαράδειγμα είναι σημαντικότερο. Ή ότι θα έπρεπε να είναι έτσι.
«Θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά το κίνητρο να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να διδάξουμε τις διαχρονικές αξίες του γιατί ο κόσμος που μεγαλώνουν είναι αφιλόξενος», λέει ο ποδοσφαιριστής...!

http://vironas.gr/2018/05/%CEB3/

Φωτογραφία του χρήστη Solidarity Athletes-Αλληλέγγυοι Αθλητές.
Η ψυχή του ανθρώπου μπόρει να γίνει παντοδύναμη οταν συνεπαρθεί απο μια μεγάλη ιδέα.
Ο αθλητισμός έχει την δύναμη να αλλάξει τον κόσμο,να εμπνεύσει,να δώσει κίνητρο και ελπίδα σε μικρούς και μεγάλους.
Επαγγελματίες αθλητές,ενωθήκαμε για να κάνουμε τα λόγια πράξη,τοποθετώντας ο καθένας μας απο ένα λιθαράκι, ώστε να δημιουργήσουμε κάτι, που τελικά μας δίδαξε, οτι ήταν πιο σημαντικό από ότι πιστεύαμε.
Απο σήμερα τα 26 παιδιά που αγκαλιάζει « το χαμόγελο του παιδιού»στον Καρέα, θα μπορούν να αθλούνται στην αυλή του σπιτιού τους.
Θα μπορούν να νιώθουν την ομορφιά, της απόλαυσης να παίζεις και μόνο.
Ας γίνει η αλληλεγγύη θάλασσα, κι ίσως κι εκείνο το ανθρώπινο το κύμα να φουσκώσει.
77 ανεξάρτητοι επαγγελματίες του αθλητισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου