Σελίδες

Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018

...τορτελίνια κάπως διαφορετικά

τορτελίνια
Τι θα χρειαστούμε
- 113 γραμμάρια πανσέτα
- 113 γραμμάρια αρακά
- 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος

- 1 κολοκύθι

- 255 γραμμάρια τορτελίνια με τυρί
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κουταλιά βούτυρο
Πώς θα τα φτιάξουμε
Συνταγή

*Πλένουμε και στεγνώνουμε όλα τα υλικά μας. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό με αλάτι και αφήνουμε να βράσει.
*Κόβουμε το κολοκύθι μας σε κομμάτια.
*Σε ένα ταψί με λαδόκολλα ρίχνουμε λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μαζί με το κολοκύθι μας.
*Βάζουμε τα κολοκυθάκια στη γάστρα για περίπου 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ μόλις βράσει το νερό που έχουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τα τορτελίνια και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε.
*Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Παίρνουμε λίγο χυμό από το λεμόνι και κόβουμε σε κομμάτια.
*Μόλις σουρώσουμε τα τορτελίνια, ζεσταίνουμε την ίδια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
*Προσθέτουμε την πανσέτα και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή. Πετάμε το λίπος και τα υγρά από την πανσέτα. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον αρακά. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι το σκόρδο να μαλακώσει και να αφήσει τα αρώματά του.
*Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα τορτελίνια , την κρέμα και 1 κουτάλι βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και λίγο χυμό από λεμόνι. *Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε!


https://ipop.gr/sintages/o-diaforetikos-tropos-gia-na-mageirepseis-ta-tortelinia-soy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου